RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vann skaper stadig større problemer og rekord i forsikringsutbetaling.
Vann skaper stadig større problemer og rekord i forsikringsutbetaling.

Rekord i vannskader

Forsikringsselskapene betalte ut 1,46 milliarder kroner i erstatninger etter vannskader i norske boliger i 2007, mer enn en dobling på ti år.

OSLO: Det viser tall Finansnæringens Hovedorganisasjon har innhentet fra landets forsikringsselskaper, melder Newswire.

Slurvete oppussing av bad og uforsiktige beboere er hovedgrunnen til at skadene blir stadig større, mener rørleggerkjeden Varme & Bad.

Sluk som ikke er tette og vannledninger og rør som sprekker, er skadene vi oftest ser og som gjør størst bygningsmessig skade, sier faglig leder Alfred Dalelv i Varme & Bad, Åge Nilsen Butikk Tromsø.

For i antall er det faktisk færre vannskader som fører til utbetalinger fra forsikringsselskaper nå enn for ti år siden. I 1997 var det registrert 49.873 vannskader, mens det i 2007 var 44.448.

Sluk er synderen

Ifølge Varme & Bad er sluket den største synderen på badet.

Det lappes og jukses mye rundt sluk. Gamle sluk med fire skruhull var beregnet for belegg. Vi må ofte rive opp nyoppussede bad med råtne sluk som ikke er gode nok, sier Dalelv.

Han mener mange gjør en alvorlig feil når de skal benytte håndverkere.

Mange tar kontakt med en flislegger uten å oppgradere rør og avløp. Og så er det mange som gjør alt for mye selv, uten å være kompetente.

Dalelv mener det er viktig å alltid kontakte en rørlegger først for å sjekke det rørtekniske i badet.

Slurv med grunnarbeidet kan føre til alvorlig bygningsskade når vann kommer på avveie. I gamle bad som renoveres må rør skiftes ut, og det finnes ingen snarveier for å gjøre det ordentlig.

Vanntrykk presser på

Håndverkere som legger membran, enten det er rørlegger eller malermester, skal ha godkjennelese for dette, og som kunde kan du be om dokumentasjon på at de jobbet etter våtromsnormen.

Hvem som helst kan kalle seg flislegger, det er et yrke som ikke krever utdannelse, så det er viktig å sjekke kompetansen til håndverkere før man setter folk i arbeid. Selv rørleggere tar noen ganger snarveier som fører til at arbeidet ikke blir fagmessig riktig utført, advarer Dalelv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere