RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordhøy forurensning

MAJORSTUEN: Forrige uke var luften i Oslo stinn av eksos. Ved målestasjonen i Kirkeveien har forurensingen overskredet de tillatte nivåene og det har vært så ille at barn og eldre ble oppfordret til å holde seg inne, melder Dagsavisen.
Men først sent i forrige uke, gikk Oslo kommune ut og advarte befolkningen om at luftforurensningen har vært langt høyere enn tillatt. Thomas Nygreen i Natur og Ungdom mener kommunen burde ha reagert umiddelbart.
Skyfritt vær, lite vind og kald, rolig luft på bakkenivå har ført til økt forurensing fra biltrafikken. Det er spesielt innholdet av nitrogendioksid i lufta som har vært alarmerende høyt, i følge Norsk Institutt for Luftforskning (NILU). Dette kan føre til at eldre, barn, astmatikere og personer med hjerte- og luftveislidelser kan bli alvorlig syke.
Natur og Ungdom foreslår strakstiltak der bare noen får lov til å bruke bil når forurensingen er så høy som den har vært den siste uka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere