*Nettavisen* Nyheter.

Rekordinteresse for NM-finalen

Røa: Interessen rundt cupfinalen for kvinner er økende, og det har vært en stigning i publikumstallet i mange år. Hittil har lag og klubber bestilt 3148 billetter til årets cupfinale for kvinner. Det totale antallet bestilte billetter i fjor var til sammenligning 2725, noe som hittil betyr en økning på 423 billetter. NFF og SASbetaler inngangsbilletten for alle lag og klubber.

- Det er ut til at vi kan sette nok en publikumsrekord. Etterspørselen etter billetter så langt er en god indikator i så måte, og vi tror på en kjempeflott ramme rundt cupfinalen på Bislett Stadion, sier leder i konkurranseavdelingen i NFF, Stig-Ove Sandnes til Fotballforbundets egen hjemmeside.Toppfotballsjef Roald Bruun-Hanssen mener potensialet for kvinnefotballen i Norge er stort, både sportslig og publikumsmessig. I dag spiller over 100 000 jenter fotball.

Utfordringen blir å finne ut hvordan vi skal få enda større oppslutning blant tilskuerne. Kvinnefotballen er i en rivende utvikling, noe både kvinnelandslagets prestasjoner og nivået under de siste NM-finalene har vist. Cupfinalen har blitt en årlig storbegivenhet, og målet er å få til en tilsvarende utvikling på publikumssiden i seriespillet, sier Roald Bruun-Hanssen.I fjor var 7050 tilskuere vitne til at Asker tok sitt femte NM-gull.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.