RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordmange byggesøknader gir forsinkelse


Ny plan- og bygningsloven gjorde at etaten fikk inn rekordmange søknader før loven trådte i kraft i juli
Ny plan- og bygningsloven gjorde at etaten fikk inn rekordmange søknader før loven trådte i kraft i juli
1 100 byggesaker og meldinger kom inn til Plan- og bygningsetaten i juni! Dette kan gi noe forsinkelse, melder Oslo kommune i en pressemelding.

Oslo: Det nye lovverket som tredde i kraft 1.juli, har trolig medført til at Plan- og bygningsetaten mottok dobbelt så mange søknader som de gjorde i juni i fjor.

Oslo kommune opplyser at de aller fleste søknadene kom helt i slutten av måneden, rett før den nye plan- og bygningsloven trådte i kraft 1. juli.

De innkomne søknadene omhandler hele spekteret av byggetiltak. Det er mange meldinger og søknader om enkle tiltak, men også søknader om store utbyggingsprosjekter, melder etaten.

Plan- og bygningsetaten opplyser at det er en stor utfordring å behandle så mange søknader og meldinger innenfor tidsfristene nå når ferieavviklingen er begynt. I løpet av våren har etaten bygget ned saksporteføljen, og samler nå innsatsen for å ta unna den ekstraordinære søknadsmengden.

For søkerne kan konsekvensen av mengden søknader bli at det vil ta noe lengre tid å gi tilbakemelding på om søknadene er komplette. Det kan også bli noe redusert tilgjengelighet til saksbehandlerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere