*Nettavisen* Nyheter.

Rekordmange byggesøknader gir forsinkelse

Ny plan- og bygningsloven gjorde at etaten fikk inn rekordmange søknader før loven trådte i kraft i juli

Ny plan- og bygningsloven gjorde at etaten fikk inn rekordmange søknader før loven trådte i kraft i juli

1 100 byggesaker og meldinger kom inn til Plan- og bygningsetaten i juni! Dette kan gi noe forsinkelse, melder Oslo kommune i en pressemelding.

Oslo: Det nye lovverket som tredde i kraft 1.juli, har trolig medført til at Plan- og bygningsetaten mottok dobbelt så mange søknader som de gjorde i juni i fjor.

Oslo kommune opplyser at de aller fleste søknadene kom helt i slutten av måneden, rett før den nye plan- og bygningsloven trådte i kraft 1. juli.

De innkomne søknadene omhandler hele spekteret av byggetiltak. Det er mange meldinger og søknader om enkle tiltak, men også søknader om store utbyggingsprosjekter, melder etaten.

Plan- og bygningsetaten opplyser at det er en stor utfordring å behandle så mange søknader og meldinger innenfor tidsfristene nå når ferieavviklingen er begynt. I løpet av våren har etaten bygget ned saksporteføljen, og samler nå innsatsen for å ta unna den ekstraordinære søknadsmengden.

For søkerne kan konsekvensen av mengden søknader bli at det vil ta noe lengre tid å gi tilbakemelding på om søknadene er komplette. Det kan også bli noe redusert tilgjengelighet til saksbehandlerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.