RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordmange gikk Holmenkollen Skimaraton

Under blå himmel og strålende solskinn spente 4800 mennesker på seg skiene for å gå Holmenkollen Skimaraton lørdag.

HOLMENKOLLEN: Årets renn gikk i en helt ny trasé, og den lengste distansen var over en mil lengre enn den har vært tidligere år. Dittoslo.no’s utsendte møtte mange slitne, men fornøyde skiløpere i målområdet på nye Holmenkollen Skistadion.

– Dette gikk kjempebra, selv om jeg hadde ganske trå ski. Jeg smurte som vi fikk anbefalt av Skiforeningen, men det ble mye kaldere inni skogen enn de trodde på forhånd. Eneste fordelen var at det ikke gikk så fort i utforkjøringen, så det ble ikke så skummelt som i fjor, sa Tone Moberg kort tid etter målgang.

 Les også: Osloborgere sprenger kapasiteten på skikurs

64-åringen deltok også i langdistanserennet Marcialonga forrige helg. Der vant hun klassen for kvinner fra 60 til 70 år. I Holmenkollen lørdag ble hun nummer 73 av 404 kvinner, og var eneste deltaker i sin klasse på den lange distansen. Moberg, som er bosatt på Nordstrand, hadde så vidt fått igjen pusten, før hun begynte å snakke om neste renn.

– I år skal jeg gå Birken for 31. gang. Det gleder jeg meg til. Fram til det blir det skigåing fire til fem ganger i uken, som jeg har gjort i hele vinter.

LES ALT OM SKI-VM HER

Fantastiske forhold

Torunn Prage Roti fra Røa lå lenge og kjempet om seieren i klassen kvinner 45 til 49 år, men i mål endte hun bare noen få sekunder bak vinneren. Totalt sett ble hun nummer ni av 404 kvinner på 55-kilometeren, og var godt fornøyd med sitt eget løp.

– Jeg kunne ikke gått noe fortere i dag. Jeg hadde gode ski og forholdene i løypa var fantastiske, til tross for kulden vi møtte på i skogen. Ettersom jeg bor på Røa, var det kort vei, så dette var noe jeg bare måtte være med på, sa hun til dittOslo.no.

Torunn Prage Roti Holmenkollen Skimaraton 2011

Torunn Prage Roti kjempet om seieren, men ble til slutt nummer to - bare sekunder etter vinneren. FOTO: BJØRN-MARTIN NORDBY

Tore Torgersen, bosatt på Voksenskog, var ikke like entusiastisk.

– Jeg er sånn tålig fornøyd. Det gikk veldig trått i starten, men det ble en grei gjennomkjøring før Birken om en måned, sa 60-åringen, som kom på 42. plass i klassen for menn fra 60-64 år.

På herresiden var det Arne Post (28) fra Kjelsås IL/Milslukern som stakk av med seieren på 55-kilometeren, mens Inger Liv Bjerkreim Nilsen (23) fra Rustad IL vant kvinneklassen. Den korte distansen, 23-kilometeren, ble på herresiden vunnet av Tore Bjonviken (36) fra Opil. Landslagsløper Celine Brun-Lie (23) fra Njård IL/Team Sector Alarm kunne heve pokalen på kvinnesiden.

Komplett resultatliste finnes her.

Svært fornøyd med arrangementet

Mette Øinæs Habberstad, kommunikasjonssjef i Skiforeningen, var i ekstase over gjennomføringen av Holmenkollen Skimaraton.

– Vi er svært fornøyd med rekorddeltakelsen og gjennomføringen av arrangementet. Det er spesielt gøy å høre fra flere at dette er en løype som kan måle seg med Birkebeineren, som er sesongens hovedmål for mange av de som går her i dag. Dette blir liksom siste gjennomkjøring for å se hvordan man ligger an, sa hun.

Habberstad var særlig tilfreds med å ha målgang tilbake i Holmenkollen, etter at fjorårets løpere måtte gå i mål ved Frognerseteren, på grunn av anleggsarbeid på skistadion. Og Habberstad innrømmet at det fristet å spenne på seg skiene selv.

– Men som kommunikasjonssjef bør jeg holde meg på stadion i stedet for å fly rundt i skogen. Jeg får heller prøve traseen en annen dag, når det er litt mindre folk i løypene. Men det er flere fra skiforeningen som har gått i dag. En av dem kjørte opp spor i hele natt, men stilte allikevel på startstreken i morges, avsluttet Habberstad.

 Les også: Osloborgere sprenger kapasiteten på skikurs

LES ALT OM SKI-VM HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere