*Nettavisen* Nyheter.

Rekordmange menn

- Bort med "koselig barnehage søker trivelig tante"! sier Jan Kyvik, styrer i Hullebergmyra barnehage.

Lilleaker: 20 prosent menn i barnehagen innen 2008. Det er Kunnskapsdepartementets mål. Mens landsgjennomsnittet ligger på åtte prosent, scorer Hullebergmyra barnehage høyt. Den nyåpnede barnehagen har mannlig styrer, og 50 prosent mannlige ansatte.
- Veldig bra! skryter Øivind Hornslien, fylkeskontakt for likestilling i barnehagene og daglig leder i Kanvas-barnehagen Tørtberg.
De to styrerne tror mye kan gjøres for å lokke flere menn til barnehagene.
- Først og fremst er stillingsannonsen viktig. Ikke bruk ord som trivelig, snill og søt, men fokuser på ting som appellerer til menn. Det kan være natur, foto, musikk eller IKT, er Hornsliens råd.
- I vår stillingsannonse fokuserte vi på at dette er en ny barnehage med mange store utfordringer. Og vi oppfordret selvsagt menn til å søke, forteller Kyvik.
- Når søknadene kommer inn gjelder det å kalle samtlige av gutta inn til intervju. Man må tørre å ta en sjanse. Som regel går det veldig bra, mener Hornslien.
Da Hornslien tok over lederjobben i Tørtberg barnehage var han den eneste mannlige ansatte. I dag er 30 prosent menn.
- Kvinner har alltid definert hva som er god barnehage. Mens menn må bevise at vi kan omsorg, har kvinner alltid trodd at de kan det per definisjon. Men slik er det jo ikke.
- Hvorfor er det viktig med menn i barnehagene?
- Det er her barna møter samfunnet første gang. De ansatte bør gjenspeile samfunnet. Derfor må begge kjønn og forskjellige kulturer være representert, sier Hornslien.
Kyvik begynte i barnehage på midten av 80-tallet, og var eneste mann i flere år.
- Miljøet blir mer dynamisk når man har begge kjønn å spille på, sier han fornøyd.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.