RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordmange reiser kollektivt

Ikke siden krigen har så mange reist med buss, trikk og bane i hovedstaden.

Oslo: Over 170 millioner enkeltreiser med kollektivtrafikk ble gjennomført i fjor. Økningen fra året før er på 4,3 prosent, og det er buss og trikk som øker mest, melder NRK.
Dette er det høyeste antall kollektivt reisende Oslo har hatt siden krigen, da Oslo Sporveier enkelte år registrerte over 200 millioner enkeltreiser. Grunnen til den høye andelen kollektivreiser under krigen var forbudet mot å kjøre bil. Etter flere år med fallende passasjertall, fikk kollektivtransporten i 2005 en kraftig oppgang, som kan forklares med nye fem minutters avganger på flere ruter og nye linjer. Transportøkonomisk Institutt regnet med at ti prosent flere ville ta trikken da den begynte å gå oftere. Tallene fra Sporveien tyder på at økningen har vært nesten det dobbelte. T-banen har på to år økt sine passasjertall med 10 000 hver dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere