Rekordpågang på BI

Antall søkere til mastergradene på Bi har økt med over 50 prosent.

Antall søkere til mastergradene på Bi har økt med over 50 prosent.

Søkertallene fra Handelshøyskolen BI øker med 7,5 prosent fra i fjor. Det betyr 548 flere søkere. Framgangen er særlig stor på masterstudiene. - Dette er gledelige tall, sier Tom Colbjørnsen, rektor ved Handelshøyskolen BI.

NYDALEN: Også i fjor opplevde handelshøyskolen rekordhøy søkertall.

LES OGSÅ: 92 prosent av BI-studentene i jobb

Størst økning på master

Langt flere har søkt om opptak til masterstudier på BI i år enn noen gang tidligere. Økningen fra i fjor er på hele 51 prosent - fra 822 til 1241 søkere.

Økningen er størst innen markedsføring (111 %) og innovasjon og entreprenørskap (72 %).

Fortsatt bra interesse for bachelorstudier

I 2008 opplevde Handelshøyskolen BI rekordpågang på sine bachelorstudier. Den gode trenden fortsetter i år. Enkeltprogrammer som entreprenørskap (21%), økonomi og administrasjon (19%) samt markedskommunikasjon (20%) opplever imidlertid en solid økning sammenliknet med i fjor.

- Det er hyggelig at vi også ser en solid økning blant utenlandske søkere både på bachelor og masterstudiene. Samlet ser vi en økning på 36 prosent flere utenlandske søkere, sier Colbjørnsen.

Rett vei

- Vi har som mål å kombinere faglig tyngde og relevans på en måte som gjør at vi hevder oss blant de beste handelshøyskolene i Europa. Vi er på rett vei, men en del arbeid gjenstår. Faglige ressurser skal styrkes, undervisning og forskning skal kobles tettere sammen og relasjoner med næringslivet og utlandet skal bygges ytterligere ut, sier BI-rektoren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.