RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rømmer regnet: Med så dårlig vær her hjemme, blir folk desperate etter å komme seg bort, forteller reisebyråleder Marina Jahrnes.
Rømmer regnet: Med så dårlig vær her hjemme, blir folk desperate etter å komme seg bort, forteller reisebyråleder Marina Jahrnes.

Rekordsalg av sydenturer

Glem pris og ønsket reisemål. Mens regnet øser ned i Oslo, flykter feriefolket til varmere strøk. Koste hva det vil!

Bryn: Det har vært helt vilt! Blir det overskyet, virker det som om folk tror de aldri får se sola igjen. Folk ønsker seg helst Kreta og Mallorca, men ender opp med alt mellom himmel og jord, forteller Marina Jahrnes, byråleder i Feriebutikken på Bryn.

I løpet av juni i år har byrået solgt reiser for tre ganger så mye som de gjorde sammenlagt for juni, juli og august i fjor.

Det begynte å ta av rundt St. Hans, og ettersom regnværet fortsatte har ikke telefonen stått stille de følgende ukene. De som har to ukers ferie, blir desperate når de får nesten en uke med regn, fortsetter Jahrnes.

Reisebyrået mottar over 50 telefoner hver dag, samt henvendelser på mail.

Jeg syns det er fornøyelig å jobbe når man har så mye å gjøre. Det er en konstant kundestrøm, så neglefiling eller strikking med rundpinne har det ikke blitt tid til i år, sier hun videre.

Blåser i pris

At prisene som følge av den store etterspørselen har gått opp, er det ingen som lar seg skremme av.

De er glad for i det hele tatt å komme seg bort. De fleste er lite prisbevisste og betaler gjerne 5000 kroner mer for å få et anbefalt hotell, sier hun.

Også de som vanligvis venter på restplassene i august har begynt å bestille turer.

De tør rett og slett ikke vente lenger. Man kan fortsatt finne noe til fornuftige priser fra 10. august og utover, men prisen kommer ikke til å gå ned igjen nå, forteller Jahrnes.

I forrige uke fikk hun besøk av et fortvilet brudepar som skulle gifte seg samme helg.

De skulle gifte seg lørdagen og reise på bryllupsreise søndagen. Planen hadde vært å reise i Norge, men med dette været ønsket de heller å komme seg bort. Etter litt venting fikk jeg endelig ordnet et lekkert hotell til dem i Tyrkia. De ble kjempefornøyd!

For desperate sjeler som ser ferien regne bort er ikke alt håp om sydensol borte.

Er man fleksibel på pris og dag, er det fortsatt mulig å finne noe, beroliger Jahrnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere