*Nettavisen* Nyheter.

Rekordsalg i sameie på Grorud

HØYBLOKK: Ettromsleiligheten ligger i denne høyblokka på Grorud, vegg-i-vegg med Grorud senter og med gåavstand til kollektivtilbud. Foto: FOTO: Privatmegleren

En 34 kvadratmeter stor ettromsleilighet på Grorud ble nylig solgt nærmere en halv million over takst.

Klikk på bildet for å forstørre.

ETT ROM: Leiligheten er 34 kvadratmeter og består av stue med sovealkove, samt kjøkken, bad, gang og balkong med utsikt. Foto: FOTO: Privatmegleren

GRORUD: Leiligheten ble solgt for 1.650.000 kroner, noe som tilsvarer 48.549 kroner for hver kvadratmeter. Objektet ble lagt ut med en prisantydning på 1.190.000 kroner og en verditakst på 1.280.000 kroner.

Enorm interesse

29 personer på visning og 11 personer i budrunden vitnet om enorm interesse for den lille leiligheten.

– Jeg skjønte fort etter at annonsen var lagt ut at oppmøtet kom til å bli stort, men hadde ikke forventet å slå den forrige prisrekorden i borettslaget på 1.430.000 kroner, forteller eiendomsmegler Martin Aune i Privatmegleren.

Leiligheten består av gang, stue med utgang til balkong med utsikt, åpen kjøkkenløsning med god skapplass og plass til spisegruppe, flislagt baderom med dusjkabinett samt sovealkove med garderobeplass.

Objektet ble til slutt solgt til en ung førstegangskjøper.


GODT MARKED: Martin Aune i Privatmegleren forteller at interessen for ettromsleiligheter har skutt i været de siste årene.

Ett-roms selger hele året

Leiligheten ligger i 12. etasje med adkomst fra bakkeplan via heis, i en høyblokk vegg-i-vegg med Grorud senter og direkte nærhet til kollektivtilbud.

Eiendomsmegler Martin Aune tror skyhøye priser i bykjernen gjør at flere og flere leter utenfor sentrum når de skal kjøpe seg leilighet.

– Små leiligheter selger generelt godt hele året. Jo færre små objekter det ligger ute, jo større blir interesssen. Derfor er markedet spesielt godt for dette prissegmentet, sier han.

Aune tror populariteten til ettromsleiligheter vil fortsette utover sommeren og høsten ettersom studentene inntar byen.

– Om sommeren ligger det færre objekter ute til salgs, så prisene på ettroms vil holde seg høye gjennom sommeren, sier han.

LURER DU PÅ HVA LEILIGHETENE I DITT OMRÅDE BLIR SOLGT FOR? KLIKK HER OG FINN DET UT

Aune ser at mange førtegangskjøpere får hjelp fra foreldre når de skal kjøpe bolig, og at det gjør det vanskeligere for de som ikke har støtte hjemmefra.

– Mange av objektene jeg har solgt i det siste nærmer seg to-tre-roms priser, sier Aune.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.