RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Elisabeth Rasmusson, er bosatt på Nordstrand. Her er hun avfotografert i Afghanistan.
Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Elisabeth Rasmusson, er bosatt på Nordstrand. Her er hun avfotografert i Afghanistan. Foto: Foto: Flyktninghjelpen/Astrid Sehl

Rekordstøtte til mennesker på flukt

Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Elisabeth Rasmusson fra Nordstrand, takker for det norske folks giverglede.

NORDSTRAND: Flyktninghjelpen hadde tirsdag ettermiddag fått inn 204 millioner kroner gjennom TV-aksjonen.

– Nå føler vi bare glede og takknemlighet. Dette er et stort økonomisk bidrag som gjør at vi kan nå ut til enda flere flyktninger over hele verden. Så vi sender en stor takk til et gavmildt norsk folk, sier Elisabeth Rasmusson.

LES INTERVJU MED ELISABETH RASMUSSON: Kjemper for folk på flukt

Flyktninghjelpen er til stede i 20 land, men pengene fra TV-aksjonen er øremerket flyktninger i syv land, nærmere bestemt Sudan, Somalia, Pakistan, DR Kongo, Afghanistan, Colombia og okkupert palestinsk område.

– Det som er så fantastisk med TV-aksjonen er at den engasjerer hele landet. Alt fra barnehager, til det politiske miljøet, idrettslag og næringsliv har bidratt. Det er et bredt engasjement. Og en stor takk til 7000 frivillige, sier Rasmusson som også er svært fornøyd med mediedekningen.

– Media har virkelig satt søkelys på den internasjonale flyktningsituasjonen. Jeg er veldig fornøyd med hvordan budskapet har nådd frem, hvordan man har klart å belyse at flyktninger ikke er passive mottakere av hjelp og også årsaken til at folk er på flukt. Det har kommet frem veldig mye og variert informasjon om flyktningsaken. 43 millioner mennesker er på flukt i dag og at folk har lyst til å være med og hjelpe, er vi både rørt og takknemlig over, sier generalsekretæren.

Årets TV-aksjon er en av tidenes mest innbringende, men det er fortsatt mulighet for å gi. TV-aksjonen er ikke slutt. I landets Coop-butikker vil det være innsamling ut måneden. I tillegg forsetter næringslivsstafetten og kontonummer og telefonnummer vil være i drift i flere måneder.

Det er også mulig å støtte Flyktninghjelpen ved å bli fadder.

Pengene fra årets TV-aksjon skal blant annet brukes til å skaffe tak over hodet til flyktninger, skolebygging og kursing av lærere, undervisning av barn og unge på flukt, drift av flyktningleirer, fri rettshjelp og utdelig av mat og nødhjelpsutstyr i de syv landene.

Mer informasjon finner du på www.flyktninghjelpen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere