*Nettavisen* Nyheter.

Rekordtall for Den Norske Opera & Ballett

 

2008 ble et år med store publikumssuksesser for Den Norske Opera & Ballett. Etter åpningen 12. april og fram til og med nyttårsaften har 170 846 mennesker kjøpt billett til forestillinger og konserter i Bjørvika. Det er en publikumsdekning på 96,8 prosent.

Og nær én million mennesker har vært innom som besøkende på Operaens uteområder, i restaurantene, i Operabutikken og i foajeen. I tillegg har altså forestillingene vært særdeles godt besøkt.

- Vi er så utrolig glade for at så mange mennesker har tatt huset i bruk, sier administrerende direktør Tom Remlov i Den Norske Opera & Ballett.

- Men mest fornøyd er vi jo med at så mange publikummere har funnet veien til våre forestillinger. Interessen for opera og ballett er sterkt økende her i landet, det er det ingen tvil om, sier Remlov.

I løpet av 2008 hadde Operaen 176 419 tilgjengelige billetter, fordelt på husets tre scener Hovedscenen med 1369 seter, Scene 2 med 400 seter og Prøvesalen med 200 seter.

Billettalget har gitt Den Norske Opera & Ballett en inntekt på 61 millioner kroner.
Den Norske Opera & Ballett har også drevet med utstrakt turnévirksomhet og konserter utenfor huset. I tillegg har det vært arrangert en rekke gratiskonserter i Operaens foajé, hvor til sammen 8487 publikummere har vært til stede. Det betyr at det samlede publikumsantallet for 2008 ble cirka 190 000.

Operaens omvisningsprogram har også hatt stor oppslutning. 50 000 mennesker har deltatt på 2208 omvisninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.