RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rektor: – Tungt å måtte avvise ti barn


Rektor Tone Nordstrøm ved Ammerud skole beklager dypt at hun må avvise ti elever som bor i umiddelbar nærhet til skolen.
Rektor Tone Nordstrøm ved Ammerud skole beklager dypt at hun må avvise ti elever som bor i umiddelbar nærhet til skolen.
Rektor Tone Nordstrøm ved Ammerud skole synes det er hjerteskjærende å måtte avvise ti barn.

AMMERUD: – Det er svært lite hyggelig å måtte avvise ti barn som skulle ha begynt i første klasse hos oss, sier Nordstrøm.

– Samtlige av dem som har fått avslag bor i Blokk 3, rett ved skolen. Jeg skjønner at de opplever dette som tragisk, sier hun, og legger til at det er plassmangel som er årsaken.

Det er ikke plass til flere enn 90 elever på første trinn. Fordi elevene deles inn i baser og ikke klasser avviser hun brakker som en løsning.

– Vi måtte bestemme hvilke elever blant alle søkerne som skulle få nei til plass. Vi valgte da ut i fra hvilken skole i nærheten som hadde ledig kapasitet. Det var Tiurleiken skole, og det er Blokk 3 som ligger nærmest den skolen, forklarer rektor.

Det var flere enn ti barn i denne blokken som søkte om inntak neste år. Seks av dem har fått plass, mens ti altså har fått avslag.

– Jeg måtte foreta en rangering basert på sakkyndige uttalelser, medisinske forhold og eventuelle eldre søsken. Det har vært tøft, det er veldig leit å avvise elever som så til de grader sogner til nærskolen, sier rektor, som også måtte gi avslag til åtte elver i Ammerudveien 31 og 33.

– Dette er første gang vi har måttet avvise førsteklassinger, forteller rektor.

Hun har hatt møte med Utdanningsetaten i februar, der de har gått gjennom situasjonen.

Hennes erfaring er at det er mange som flytter inn og ut hvert år, og at det fort kan bli ledige plasser i løpet av året.

– De som er uenige i vedtaket kan klage. Jeg har hatt møter med de fleste av dem som nå henvises til Tiurleiken. De får 1620 meter skolevei. Det er ikke lenger enn mange andre har til sin bostedsskole. Men det er klart det oppleves leit å måtte reise vekk fra nærskolen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere