Rektor med gode kort på handa

Trond B. Karlsen har mange år som rektor på baken. Nå har han satt seg i lederstolen på Rommen skole. Og her trives han.

Trond B. Karlsen har mange år som rektor på baken. Nå har han satt seg i lederstolen på Rommen skole. Og her trives han.

Rommen skole er splitter ny, det er også rektor Trond B. Karlsen. Nesten...

ROMMEN: Med 17 år som rektor har Trond B. Karlsen mer enn litt erfaring. Han startet rektoreventyret som 33 åring på Furuset skole. Siden den gang har han hatt kongestolen på Lutvann, Rustad og på Tåsen.

– Det er artig å påvirke utdanningen. Men det er et hektisk liv, man skal være tilgjengelig. Da må man like å ikke låse døren, sier Karlsen.

Opprinnelig er han fra Lofoten. Der tok han lærerutdanningen før han rotet seg inn til storbyen for å ta etterutdanning.

– Jeg skulle være litt i Oslo etter å ha utdannet meg til rektor. Det har blitt noen år, sier Karlsen smilende.

LES OM DA KRONPRINSESSE METTE-MARIT ÅPNET ROMMEN SKOLE: Kongelig åpning

Han trives som plommen i egget, og han trives på Rommen skole.

– Det beste er å se ungene presterer, se foreldre som klapper i hendene fordi de er stolte og se at ansatte stråler fordi elever gjør det bra, sier han.

Endringer

Det er endringer på gang på Rommen skole. Timetallet er økt med en ekstra time i norsk, matte og engelsk.

– Det betyr at elevene egentlig går på skole i elleve år, og ikke ti, ressonnerer rektor.

Leksehjelpen er i full gang igjen. Det er kun lærere som tar seg av dette nå.

Til sist er «foreldreskolen» innført. Skolen har en større satsing rettet mot foreldrene. Blant annet er det satt igang norskkurs for mødre som sliter med språket, og det er temakvelder som skal styrke samarbeidet mellom skole og foreldre. Temaene er blant annet nettvett og mattetrening. Som om ikke det var nok har Karlsen «høstskole» og flere lærere på ønskelista.

– Sommerskolen er en suksess. Jeg ser at mange av elevene mine ikke har noe å gjøre i høstferien, og mange ønsker å være mere på skolen. Vi kunne hatt svømmekurs. Det trengs. Og litt ekstra matte, norsk ogengelsk, sier Karlsen.

Flying start

Karlsen jobbet i brakkene før det nye bygget ble ferdig. Han startet som ansvarlig for det pedagogiske arbeidet i desember i fjor. Nå som skolebygget er reist er han blid som ei sol.

– Bygget er fantastisk. Det er åpent fra 7 til 23. Alle som ønsker kan komme og bruke fasilitetene, som biblioteket, sier Karlsen, og forteller at det er 19 nye lærere i staben.

– Alle bretter opp ermene for at vi skal bli et kunnskapstårn, sier Karlsen, som har fått en flying start. Det er fordi han har gode kort på handa mener han selv.

– Med 120 ansatte kan man ikke komme og endre noe om man ikke har gode kort på handa, sier rektor med et glimt i øyet.

Glad i barna

Med 42 språk, 95 prosent tospråklige elever og et førstetrinn med én etnisk norsk elev kan skolehverdagen være utfordrende. Karlsen synes ikke det er en begrensning.

– Det er ikke slik at «de hvite» har rømt. Det er rett og slett få etnisk norske som bor her i området. Dette er ikke noe vi tenker på hver dag. Sånn er det, vi er glad i de ungene vi har og vi gir de som trenger det litt ekstra støtte, sier han.

– Nå starter vi opp med foreldremøter og viktigheten i at foreldrene deltar er uten sidestykke! FAU har etterlyst tettere samarbeid mellom skole og foreldre, sier Karlsen, før han gir noen små tips til foreldre til førsteklassingene.

– Følg med hver dag, hør på barna og hva de har gjort. Og vis interesse!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag