RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rektor med Oslos vakreste utsikt

Om halvannen uke skal nye Kongshavn videregående ta imot 540 elever. Bak dørene er det hektisk aktivitet.

EKEBERG: Nordstrand videregående skole er historie, og nye Kongshavn vgs. åpner i stedet dørene mandag 19. august.

SE BILDESERIE FRA KONGSHAVN VGS. HER

LES OGSÅ: – Her blir det vanskelig å komme inn uten toppkarakter

Det har vært en omfattende prosess å bygge om den gamle Sjømannsskolen, og det er en spent rektor Jan Ljøner som tar imot Nordstrands Blad for en sniktitt før skolen offisielt åpnes neste torsdag, den 15. august, klokken 14.

Da vil ordføreren være til stedet og åpningen skal også markeres med fyrverkeri på skolen mellom klokken 22 og 22.30.

– Vi anbefaler at man ser dette fra sentrum, sier Ljøner som får flere elever å huske navnet på ved Kongshavn.

– Jeg har fortsatt som mål å huske navnet på alle elvene ved skolen. Men nå har vi 180 elever på hvert trinn i stedet for 120 som på Nordstrand, sier han og legger til at det har vært bra med søkere.

– Per i dag har vi 74 personer på venteliste, sier han. Skolen hadde 213 søkere til 1. trinn. I tillegg kommer 26 nye elever som har søkt seg til 2. eller 3. klasse fra andre skoler.

Historisk og moderne

Det er historisk sus over Sjømannsskolen, hvis vegger og tak er prydet med freskene til Per Krohg. Disse maleriene fra 1922 er vernet, og mange av buegangene og de gamle vinduene er fortsatt bevart. Men skolen fremstår likevel innvendig som flunkende ny og moderne.

Alle fellesfunksjoner er samlet nede, inkludert rektors kontor og forværelse, bibliotek og en kantine som hver dag skal sørge for at elevene både har varm og kald mat å velge mellom.

– Dette var viktig for oss, at elevene skal kunne få et varmt måltid. Det er langt til nærmeste butikk, og dessuten er det hyggelig om elevene samles her, sier Ljøner.

I andre, tredje og fjerde etasje skal elevene være. Hvert trinn på hver sin etasje. Ljøner er ennå usikker på hva de skal bruke tårnrommene til, men et rom de kaller Utsikten, er allerede blitt innredet slik at elever skal kunne bruke det.

– Det er noen utfordringer i forhold til brannsikkerhet. Det er noe lange smale trapper som fører opp dit, sier han.

LES OGSÅ: Trenger ny skolebuss

Kongshavn-guider

Elevene får det samme fagtilbudet som på Nordstrand vgs., men planen er å utvide med flere fag i tråd med elevenes ønsker.

– Tradisjonelt har det vært populært med økonomi på Nordstrand. Det kan for eksempel være aktuelt å tilby faget markedsføring og ledelse, sier rektoren.

Han forteller at de også kommer til utdanne 25 elever til å bli «Kongshavn-guider».

– Det er stor interesse for bygget, så ved besøk og samlinger er det fint å ha noen som kan historien, sier han. Kongshavn har uten tvil et helt unikt skolebygg og en utsikt uten sidestykke.

– Men til syvende og siste er det folk som skaper en god skole. Og det er det vi skal skape, en god skole med engasjerte elever, avslutter Ljøner.

LES OGSÅ: Vil flytte Nordstrand vgs til Sjømannsskolen

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere