*Nettavisen* Nyheter.

Rektor ønsker en moderne skole

Munkerud er blant skolene som har blitt prioritert i Byrådets forslag til budsjett i 2007.

Munkerud: I sitt forslag til budsjett for 2007, har Byrådet satt av 1 536 millioner kroner til å pusse opp, rehabilitere og bygge nye skoler. Munkerud er blant skolene som foreslås ombygd og rehabilitert. Bystyret skal behandle og vedta forslaget i desember i år.

Ny flerbrukshall

Planene for skolen inkluderer blant annet en ny barnehage og en flerbrukshall som skal være en integrert del av skoleanlegget.

Vi er ferdig med første trinn i planleggingsfasen, men vi har lange planleggingshorisonter, opplyser informasjonssjef i Undervisningsbygg, Marit Thorsen, og legger til:

Men det vi kan si er at vi ønsker å øke bygningsmassen slik at skolen skal kunne ta imot 588 elever totalt. Dessuten planlegger vi å bygge en ny barnehage som skal være i stand til å ta imot cirka 70 barn. I tillegg er planen å bygge en flerbrukshall. Denne blir like stor som en håndballhall og skal kunne brukes både av skolen i gymnastikkundervisningen, av SFO og av barnehagen. Det er også vanlig å leie ut slike haller på ettermiddagen til ulike idrettslag, forklarer Thorsen, og presiserer samtidig at man foreløpig bare er i tidlig planleggingsfase.

Det er usikkert når byggingen igangsettes, men vi ser på en mulig ferdigstillelse innen 2010 og mulig byggestart i 2008, men det er viktig å understreke at dette er foreløpige tidsperspektiver, avslutter informasjonssjefen.

Avventer vedtak

Munkerud skoles rektor, Morten Sesseng, er varsom med å uttale seg om planene da Bystyret ennå ikke har vedtatt forslaget.

Dette er jo foreløpig bare i Byrådets innstilling, men vi håper og tror at det går igjennom. Vi er veldig glad for at skolen nå vurderes for en totalrehabilitering. I de siste 10 til 12 årene har skolen bare hatt en såkalt "klatterehabilitering", man har tatt litt her og litt der, etter som det har vært helt nødvendig, men vi har inntil nå manglet en totalvurdering av hva som trengs for at skolen skal få en moderne standard, forklarer en fornøyd rektor og legger til at det er på høy tid at skolen pusses opp:

Det er for eksempel bare én dusj på skolen og gymsalen rommer ikke mer enn halvparten av elevene så vi har i alle år måttet bruken Nordstrandhallen. Dessuten har vi ti klasserom i midlertidige paviljonger. Skolebygningen ser kanskje ikke så verst ut utenfra, men den er i slitt forfatning på innsiden. Så det er på tide med en rehabilitering, og denne gangen var det vår tur. Munkerud er vel den eneste av grunnskolene i vårt distrikt som ikke har blitt rehabilitert. Vi ser veldig fram til å få en tidsmessig og moderne skole, avslutter Sesseng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.