RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rektor vil kjøpe iPad-er til elevene


Rektor Linn Siri Jensen har ingen vanskelig jobb med å gjøre tiendeklassingene fra Nordberg begeistret for Nydalen vgs. Her med Hanna, Ellen, Martine, Henrik, Tristan, Sigmund, Harald, Jonas, Ludvig, Arthur og Christian.
Rektor Linn Siri Jensen har ingen vanskelig jobb med å gjøre tiendeklassingene fra Nordberg begeistret for Nydalen vgs. Her med Hanna, Ellen, Martine, Henrik, Tristan, Sigmund, Harald, Jonas, Ludvig, Arthur og Christian. Foto: Foto: Marte Kristiansen
Så raskt tiden er inne vil rektor Linn Siri Jensen kjøpe iPad-er til elevene. Nydalen vgs. blir Oslos mest moderne skole.

NYDALEN: Det går et gisp gjennom «Dovregubbens hall». Tenåringene i det fullsatte hovedauditoriet på Nydalen vgs. kan ikke helt tro det rektoren sier.

iPad, skype og digitavler

– Jeg undersøkte om vi kunne kjøpe inn iPad-er til elevene, men det får vi foreløpig ikke lov til. Men jeg lover at så fort vi får tillatelse til det, skal det kjøpes inn iPader, sier Jensen, og forsikrer tilhørerne at Nydalen ikke skal være en skole som henger etter teknologisk.

I tillegg til at skolen er trådløs, har alle undervisningsrom digitale tavler, og all undervisningen kan derfor lagres. Er elevene syke kan læreren sende dagens undervisning direkte til elevens laptop. I fremtiden vil det sågar være mulig å skype (telefon- og videokonferanse) undervisningen til elever som ikke befinner seg i klasserommet.

– Hva? Kan det hende vi får iPader? Det trekker ikke akkurat ned for å si det sånn. Da er det ingen tvil om at jeg skal søke meg hit, sier Ludvig Reichborn.

FOLK I FARTA: Se hva de syns om Nydalen vgs.!

Tiendeklassingen fra Nordberg er bare en av flere hundre nysgjerrige Osloelever som benytter muligheten til å få en sniktitt på skolen 25. og 27. januar.

Se bildeserie fra Åpen dag på Nydalen videregående skole her!

Topp moderne

Lyst, åpent og luftig. Amfiet i foajeen, eller «torget», rett innenfor hoveddøra i nye Nydalen videregående skole, er så langt fra et tradisjonelt skolebygg som man kan komme.

Over to etasjer vil et 1000 kvadratmeter stort Deichman-bydelsbibliotek etter hvert ta form. Skolen vil holde åpent helt til klokken ni eller ti om kvelden, med bibliotek, studieplasser, kafé og styrkerom.

– Og så jobber vi med bydelen for å se på mulighetene for å utvikle en kulturskole her på sikt, sier Linn Siri Jensen.

22. februar overleveres den splitter nye skolen fra utbygger og eier Avantor til Utdanningsetaten, som skal leie bygget i i alle fall 25 år. Fra skolestart i august skal den ta imot 800 elever, og erstatter dermed Grefsen og Sandaker vgs., som legges ned. Rektor Jensen, tidligere Grefsen-rektor, er stolt, og nøler ikke med å kalle Nydalen Oslos nyeste og fineste skole.

Flerbrukshall

Elever spør om karaktersnitt og om studieretninger. rådgivere og studentguider fra Grefsen og Sandaker svarer entusiastisk. Flerbrukshallen i kjelleren trekkes frem som et av høydepunktene på skolen. Også av Sverre Vinje fra Nordberg ungdomsskole.

– Skolen er veldig moderne, og skiller seg ut fra andre skoler vi har besøkt. Her er det så mye bra i tillegg til utseende, sier han.

– Det sier jo seg selv at dette blir bra. Den er mye bedre enn Grefsen, sier vg2-elev og guide for dagen, Emil Lindland (17).

Han har allerede plass på Nydalen det siste videregående-året, og synes ikke det blir det spor vemodig å forlate Grefsen.

– Grefsen er jo ganske falleferdig. Her er alt nytt og mye større. Grefsen er en liten skole, jeg gleder meg til et større elevfellesskap her, sier Lindland.

FOLK I FARTA: Se hva de syns om Nydalen vgs.!

– Vi vil også at alle elevene skal få mulighet til å få andre impulser enn bare her fra skolen, og få være ute blant bedrifter, sier Jensen, og forteller om avtaler med BI, Riksteatret, Teknisk Museum, Voksenopplæringssenteret og Radisson.

Se bildesereie fra Åpen dag på Nydalen videregående skole her!

LES OGSÅ: Sorgprosessen er overstått på Grefsen vgs.

LES OGSÅ: - Har snudd trenden på Grefsen vgs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere