*Nettavisen* Nyheter.

Rektorbolig har forfalt i fem år

FORSØMT: Den forlatte rektorboligen i Enebakkveien 264 trenger sårt vedlikehold. Foto: Foto: NINA SCHYBERG OLSEN

Fem år etter at seniorsenteret flyttet ut, står den gamle rektorboligen på Abildsø fortsatt tom.

ABILDSØ: Seniorsenteret i rektorboligen til Abildsø skole ble nedlagt i 2007, fordi bydelen ikke hadde råd til husleien på 364.000 kroner. Siden den gang har huset stått tomt.

Huseier er Oslo kommune ved Omsorgsbygg. I fem år har de gått glipp av leieinntekter, samtidig som oppussingsbehovet har økt.

Sist vi skrev om saken uttalte Omsorgsbygg at fasaden på huset skulle settes i stand i 2010, når bare temperaturen var riktig. Vinter og vår har nå gått opptil flere ganger uten at noe har skjedd, og fortsatt er det ingen umiddelbare planer om å gjøre noe.

– Boligen står tom og trenger litt oppgradering før den kan leies ut, opplyser kommunikasjonssjef Marte Svenneby i Omsorgsbygg.

– Vi lyktes ikke med finansieringen av det vedlikeholdet vi ønsket å iverksette i 2010. Vi har satt huset på en liste over tomme eiendommer som vi jevnlig oversender til Eiendom- og byfornyelsesetaten, og det foregår nå en vurdering internt i Oslo kommune om hva som skal og bør skje med denne eiendommen, sier Svenneby.

LES OGSÅ:

Hjemmeseier til standhaftige seniorer

Kommunalt forfall i Bydel Østensjø

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.