RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rektorbolig har forfalt i fem år


FORSØMT: Den forlatte rektorboligen i Enebakkveien 264 trenger sårt vedlikehold.
FORSØMT: Den forlatte rektorboligen i Enebakkveien 264 trenger sårt vedlikehold. Foto: Foto: NINA SCHYBERG OLSEN
Fem år etter at seniorsenteret flyttet ut, står den gamle rektorboligen på Abildsø fortsatt tom.

ABILDSØ: Seniorsenteret i rektorboligen til Abildsø skole ble nedlagt i 2007, fordi bydelen ikke hadde råd til husleien på 364.000 kroner. Siden den gang har huset stått tomt.

Huseier er Oslo kommune ved Omsorgsbygg. I fem år har de gått glipp av leieinntekter, samtidig som oppussingsbehovet har økt.

Sist vi skrev om saken uttalte Omsorgsbygg at fasaden på huset skulle settes i stand i 2010, når bare temperaturen var riktig. Vinter og vår har nå gått opptil flere ganger uten at noe har skjedd, og fortsatt er det ingen umiddelbare planer om å gjøre noe.

– Boligen står tom og trenger litt oppgradering før den kan leies ut, opplyser kommunikasjonssjef Marte Svenneby i Omsorgsbygg.

– Vi lyktes ikke med finansieringen av det vedlikeholdet vi ønsket å iverksette i 2010. Vi har satt huset på en liste over tomme eiendommer som vi jevnlig oversender til Eiendom- og byfornyelsesetaten, og det foregår nå en vurdering internt i Oslo kommune om hva som skal og bør skje med denne eiendommen, sier Svenneby.

LES OGSÅ:

Hjemmeseier til standhaftige seniorer

Kommunalt forfall i Bydel Østensjø

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere