*Nettavisen* Nyheter.

Rektoren blir med på flyttelasset

FLYTTER: Rektor Per Erik Skjelbred ved Berg vgs, blir den nye rektoren på Blindern vgs. Her fra tidligere sak med rektor ved Fagerborg vgs, Anne Siri Strand. FOTO: Arkiv

– Elevene som begynner på Blindern vgs til høsten skal allerede på startstreken få en smak av universitetet, sier nåværende Berg vgs-rektor, Per Erik Skjelbred.

NORDRE AKER/SOGN: Torsdag ble også det nye navnet på den nye videregående skolen stadfestet av Nordre Aker Bydelsutvalg; Blindern vgs. Både Berg vgs og Fagerborg vgs. skal flytte til den nye skolen fra høsten av, med foreløpig lokasjon innen høsten nyoppussede lokaler i tidligere Sogn vgs. Andre permanente lokaler er under utredning, kan Utdanningsetaten fortelle.

– Tilbudet blir rent studiespesialiserende med International Baccalaureat og spesielt gode muligheter til faglige utfordringer og forserte løp.Navnet signaliserer nærheten til Universitetet i Oslo både faglig og geografisk, kan Åsta Ytre ved informasjonsavdelingen til Utdanningsetaten fortelle.

– Faglig arbeides det nå med en samarbeidsavtale hvor det planlegges et tett samarbeid som både UiO og skolen vil nye godt av. Rent geografisk er det ikke lang avstand fra den nye skolens midlertidige plassering, og det fokuseres på muligheter for samlokalisering med Universitetet når skolen får endelig tilholdssted, legger hun til.

På sikt 8 - 13 skole

Skolen skal på sikt bli en bli en 8-13-skole, en kombinert ungdoms- og videregående skole.

– De første årene vil det imidlertid være et rent videregående tilbud, og det er derfor viktig for Utdanningsetaten at navnet signaliserer dette. Ved å bruke "videregående skole" i navnet er det tydelig at vi hverken snakker om en grunnskole eller et høyere utdanningstilbud.

Og ny rektor er allerede på plass - på papiret. For det blir Berg vgs. rektor Per Erik Skjelbred som også skal være rektor på den nye vgs-skolen.

– Navnet Blindern videregående skole forplikter, jeg gleder meg til å være med å utvikle en spennende videregående skole med et tett faglig samarbeid med Universitet i Oslo. Vi skal videreutvikle dette samarbeidet, slik at elevene som begynner på Blindern videregående til høsten allerede på startstreken skal få en smak av universitetet, forteller Skjelbred.

Mange valgmuligheter

– Jeg gleder meg til å få være med på å starte en ny videregående skole, som bygger videre på tilbudene Studiespesialisering og IB fra Berg og Fagerborg videregående skoler. Dette blir både inspirerende og spennende.

Ifølge rektoren blir Blindern vgs en skole med mange valgmuligheter.

– Fordi vi skal slå sammen to skoler med gode og sterke fagmiljøer og engasjerte elevgrupper, sier Skjelbred.

Åpen dag for Blindern videregående skole arrangeres midt på Blindern, i Vilhelm Bjerknes hus, onsdag 29.1. og torsdag 30.1.2014 .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.