*Nettavisen* Nyheter.

Rektorer frykter alvorlige ulykker

Forrige uke ble en bussjåfør tatt for å kjøre i 89 km/t i 40-sonen i Økernveien. En fersk undersøkelse viser at over halvparten av norske rektorer frykter at en alvorlig ulykke skal skje som følge av trafikksituasjonen ved deres skole. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Over halvparten av norske rektorer frykter for trafikksikkerheten til elevene sine.

OSLO: «Kjøring av barn til skolen er et voksende problem. De kjører inn i skolegården og det oppstår ofte farlige situasjoner. Men å stanse bilene, se det er en vrien sak.»

Sitatet er hentet fra en undersøkelse gjennomført av If Skadeforsikring, rundt trafikksikkerheten ved norske skoler. En rekke spørsmål er stilt til samtlige rektorer i den norske grunnskolen.

49 km/t over fartsgrensen

Denne uka fortalte dittOslo.no om en bussjåfør som kjørte i 89 km/t i 40-sonen på Økernveien – en vei som også er skolevei for mange skoleelever.

Selv om det i dette tilfellet var en bussjåfør som var årsak til en svært trafikkfarlig situasjon, innrømmer politiet at foreldre som kjører barna sine til skolen også utgjør en fare, og Stig Tonsjø, trafikkansvarlig ved Stovner politistasjon oppfordrer foreldre til å la bilen stå og heller la barna gå til skolen.

Frykter trafikken

I undersøkelsen gjennomført av If sier 51,7 prosent av rektorene på norske grunnskoler at trafikksituasjonen ved deres skole er et problem. I tillegg sier hele 56 prosent at de frykter at noe alvorlig skal skje.

– Vi vet at det ofte er kaotiske tilstander rundt skolene når foreldre leverer og henter barna sine. Nå mener vi det er viktig at det blir ordnede forhold rundt skolene før det skjer noe alvorlig, sier Line M. Hestvik, konserndirektør hos If Skadeforsikring, som også forteller at If i fjor ba om en vurdering av et generelt kjøreforbud rundt skolene til spesielle tider på dagen.

Dette var også et forslag samferdselsministeren har sagt hun vil se nærmere på.

Mandag er det skolestart i Oslo, der over 6000 barn skal på skolen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.