RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kapellan Sunniva Gylver var en av iniativstakerne til Religionsdagen, og gledet seg.
Kapellan Sunniva Gylver var en av iniativstakerne til Religionsdagen, og gledet seg.

Religionsfest på Grønland

Det var duket for religionsfest da menighetene i Gamle Oslo samlet seg på Grønlands torg lørdags formiddag, i et samarbeid for å komme ut til folket.

GRØNLANDS TORG: Værgudene var ikke på deres side da et mangfold av menigheter i bydelen Gamle Oslo samlet seg på Grønlands torg.
Ideen var å opplyse nysgjerrige mennesker, og skape en dialog mellom menighetene. Her var det masse for alle med dans, musikk, skriftopplesning og menneskebibliotek.
Hos menneskebiblioteket kunne en låne seg en bok, altså et menneske, i noen minutter og spørre om de tingene de lurte på om religionene.

Nysgjerrig ungdom

Jentegjengen med fem ungdommer hadde tatt turen til Religionsdagen, og var interesserte i å få vite litt mer om alle religionene. De har gått rundt på bodene, spurt og hørt på hva religionslederne har hatt å si.
- Det har vært morsomt å vite om de andre religionene, forteller Maryam Ahmed (14) og får samtykkende nikk av venninene sine.
Det var mest tilfeldig at jentene dukket opp på Grønlands torg idag for Religionsdagen.

- Jeg tror enda flere hadde kommet til arrangementet, som jo er bra i seg selv, hvis det hadde blitt markedsført bedre. Vi fikk ikke vite om det før idag, og det var tilfeldig at vi kom, sier Iqra Khan (17) videre.
Jentene håper at det kommer flere slike arrangement i fremtiden, og at flere da får vite om det.

Samarbeid mellom religionene

Noor Ahmed Noor var kjempe glad for at Religionsdagen var kommet, og synes det var interessant å møte nysgjerrige tilskuere.
- Vi er med på dette for vi vil vise at det er harmoni og kjærlighet mellom religionene, og vise hvem vi er. Vi har ofte besøkt kirkene her i Gamle Oslo, og de andre menighetene besøker også vår moské, forteller Noor.

Han er imam i Idara Minhaj-ul-Quran, en frivillig muslimsk verdensorganisasjon.
Noor forteller om godt samarbeid med kapellan Sunniva Gylver, og den kristne menighet.

Sunniva Gylver (41) kan bekrefte dette samarbeidet, og håper det blir mer av det i fremtiden. Hun mener menighetene har mye å lære av hverandre.
- Vi er et stort mangfold her i Gamle Oslo, og det er viktig både for menighetene selv og publikum at vi samarbeider og lærer av hverandre, sier hun.
Gylver er en av iniativstakerne til Religionsdagen, som er den første de arrangerer. Hun ser ikke bort i fra at det blir flere.

- Vi har fått god respons på hele arrangementet. Blant annet har vi hatt en vandring til flere hellige hus idag, som i kirken, moskeen, Frelsesarmeen og kvekernes hus. Folk syns det er fint, det er ikke alltid like lett å bare banke på dørene uten grunn, forteller Gylver.
- Vi ønsker gjerne å arrangere en slik dag igjen, forhåpentligvis med bedre vær, ler Sunniva Gylver i regnet.

Kanskje værgudene er på solsiden neste gang Religionsdagen arrangeres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere