Religiøs uke på Rustad

Per Rønneberg (innfelt) og de andre på Rustad treffsenter 60+ ønsker å skape forståelse mellom mennesker med ulik tro.

Per Rønneberg (innfelt) og de andre på Rustad treffsenter 60+ ønsker å skape forståelse mellom mennesker med ulik tro. Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Rustad treffsenter 60+ ønsker å bidra til et inkluderende samfunn. Til uken setter de fokus på de ulike verdensreligioner.

Per Rønneberg

RUSTAD/BOGERUD: Tirsdag, onsdag og torsdag klokken 11.30 inviteres det til temamøter med presentasjon av ulike religioner i Rustadgrenda 1.

Islamsk Råd

– Tirsdag 7. september får vi besøk av Islamsk Råd. Her forklarer og informerer de om sin religion og sitt levesett. Vi får også vite forskjellen på Shia- og Sunnymuslimer, forteller Per Rønneberg.

Katolikker og den norske kirke

Onsdag 8. september kommer representanter for den katolske kirke og representanter for den norske kirke.

– Da vil vi få høre mer om utviklingen den senere tiden og om deres posisjon i vårt samfunn, forteller Rønneberg.

Buddisme og Hinduisme

Torsdag 9. september kommer representanter for Buddismen og Hinduismen.

– Dette er religioner som er blitt mer aktuelle i vårt land i vår tid og som er ukjente både i tro og levesett. Nå får vi vite mer, sier Rønneberg interessert.

Innledning og dialog

Hvert trossamfunn får en halvtime til innledning, med påfølgende spørsmål og svar.

– Det er ikke lagt opp til noen form for duellering, men erfaringen sier at vi på denne måten får en fin dialog, sier Rønneberg.

– Temamøtene er beregnet til cirka halvannen time, og det vil være åpen kaffe- og middagsservering som vanlig. Det er ledere for de ulike trossamfunn som kommer, og vi lover noen interessante dager hvor du kan stille alle de spørsmål du ønsker, sier Rønneberg.

Ønsker å bidra

Per Rønneberg forklarer at den religiøse temauken er Rustad treffsenters forsøk på å skape et inkluderende samfunn.

– Vi håper mange vil komme, inviterer han.

– Vi føler alle at verden er blitt ”mindre" og vi må ofte foreta valg om ting som tidligere lå milevis fra oss. Hvem er disse menneskene som er kommet til vårt land for å slå seg ned her? Vi vil gjerne ønske dem velkommen, men vi får vite lite om dem og de om oss. Vi på Rustad Treffsenter 60+ vil forsøke å bidra med litt mer informasjon for å lette forståelsen, slik at alle kan ha det bra i Norge og vise forståelse over for hverandre, sier Per Rønneberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag