RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Religiøs reality


Siste forberedelser: Finalenummeret synges en siste gang før dørene går opp til premieren på "Café reality".
Siste forberedelser: Finalenummeret synges en siste gang før dørene går opp til premieren på "Café reality".
Konfirmantene i Oppsal menighet har hatt en litt annerledes trosundervisning. Resultatet ble framført på scenen i Oppsal kirke.

Oppsal: Hektisk aktivitet i kirka en fredagskveld er kanskje ikke hverdagskost. Det er heller ikke hver dag at en musikal skal ha premiere i kirkerommet. En siste øving presses inn før dørene skal åpnes for publikum. Et bilde av Kristus på korset henger stort og rødt over scenen. På søndag skal skuespillerne konfirmeres.

En annerledes kafé

De fleste av konfirmantene har aldri stått på en scene før. I kveld skal de til og med synge. Tema er heller ikke lett: det handler om kjærligheten, selvtilliten, den kristne tro og menneskenes tvil. Disse ingrediensene former musikalen "Café Reality", som utspiller seg på en annerledes kafé. Her er forrettene lengsel og drømmer. Drømmen om å bli elsket uten forbehold i all evighet er et populært valg, selv om drømmen om rikdom også frister mange. Til hovedrett kan du få jul, påske eller pinse, helt gratis. Jul er en spennende krim med happy ending. Pinsen er den hotte varianten som får tunga til å slå krøll på seg. Hver rett serveres med et sangnummer.

Lettere å lære

Ideen om en musikal ble til da Oppsal menighet ønsket å ha en annerledes konfirmasjonsundervisning.

Vi ville lage noe som konfirmantene kjente seg igjen i. Da blir det lettere å lære, sier manusforfatter Merete Arnevåg.

Hun er oppvokst på Oppsal, og ble bedt om å skrive et skuespill for konfirmantene. Dette er det andre året "Café Reality" spilles.

Kafeen gir åndelig mat. Å gå på kafé er noe ungdommene er knyttet til. Det samme er drømmer, lengsler og rikdom, forklarer Arnevåg om ideen bak stykket.

Gøy med teater

Hva har konfirmantene lært?

Jeg har i alle fall lært at det er utrolig morsomt å opptre, sier Kasper Holden Vik, som spiller kaféverten.

Han har vært nervøs, men etter forestillingen har nervøsiteten sluppet taket. Dette gikk jo bra. De 18 konfirmantene som var med på musikalen kan hente seg litt inn før neste forestilling tar til samme kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere