RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rema 1000

Da jeg skulle utføre den ukentlige lørdagshandelen på Rema 1000 på Haugenstua ble jeg oppmerksom på en plakat som var festet på utsiden av døren til butikken.

"Skoleelever ingen adgang i skoletiden" var beskjeden. Jeg ble gående å tenke på dette utsagnet og har ikke helt klart å legge det fra meg.

Vi snakker her om en butikk som ligger i nærheten av flere skoler og at det således kan være belastende og få store mengder barn og unge inn i butikken på samme tid kan man forstå, men det store spørsmålet blir allikevel om det i seg selv rettferdiggjør en utestengelse av en hel gruppe mennesker. - Og hva er så definisjonen på en skoleelev? Jeg er 36 år, men fordi jeg er student vil jo også jeg komme inn under kategorien skoleelev. Gjelder da dette forbudet også meg? Og "i skoletiden" er jo et vidt begrep. Gjelder det da primært midt i skoletiden eller omfatter det da også tiden før og etter skolestart? Hva da med de som begynner sent eller slutter tidlig… osv?

En annen ting er hvordan butikken håndhever denne reglen. Dersom en elev eller to skulle dukke opp i "skoletiden" vil de da bli kastet på dør?

Jeg vet at jeg her setter dette på spissen, men jeg synes at "forbudet" er litt for diffust. Og at det å ekskludere en gruppe individer på denne måten vanskelig lar seg rettferdiggjøre.

Elin A. Olsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere