Gå til sidens hovedinnhold

Ren og skjær skaperglede

Sist uke var det åpning av elevutstilling ved Skaperlyst på Samfunnshus Vest. Og de 10 deltagerne imponerte med et bredt spekter av billedkunst.

RØA: 30. mai ble kursvirksomheten for voksne ved Skaperlyst, et fellesskap av kunstnere og fagpedagoger, avsluttet for sommeren. I den anledning ble det arrangert elevutstilling med diverse akrylmalerier og akvareller i moderne teknikk. Blant utstillerne var lokalpolitiker Anita Asdahl Hoff.

- Utrolig flink

Jeg må virkelig skryte av Karin, sier Asdahl Hoff og titter bort på faglærer i kunst- og håndverk med spesialisering innenfor akvarell, Karin M. Keane.

Hun er utrolig flink, inspirerende og målrettet og får oss til å yte vårt beste. At hun også tok initiativet til denne utstillingen vil jeg gjerne rose henne for. Det er så morsomt å få ta del i dette. Jeg tror det er noe vi alle setter stor pris på, sa Asdahl Hoff.

Med småkaker og sprudlende Mozell ble kursdeltagerne ønsket velkommen sist fredag. Og hvert enkelt bilde ble beskrevet av Keane.

Tydelig utvikling

Det er flott å se at det er så mye forskjellig og at hver kunstner er i ferd med å finne sitt uttrykk. Man ser i tillegg tydelig utviklingen blant elevene på denne utstillingen og det synes jeg er interessant. De har virkelig jobbet hardt alle sammen og det har de mye igjen for. Spesielt synes jeg er er et høyt nivå innenfor akvarell, som i utgangspunktet er en vanskelig teknikk, sa Keane.

Anne-Lise Øyangen følger spent med mens deltagernes bilder får en detaljert presentasjon. Hun er svært takknemlig for at venninnen oppfordret henne til å melde seg på Skaperlyst.

Jeg har jo ikke vært med så lenge, men føler allerede at dette er veldig inspirerende. Det krever en del å tørre å prøve seg frem og å tørre å slippe seg løs, og det er Karin utrolig flink til å støtte opp om. Og det er selsagt svært spennende med en slik utstilling, sier hun.

Siste uken av skolenes sommerferie arrangerer Karin M. Keane et malekurs under tittelen "Maleri i friluft" i samarbeid med Bogstad gård. Kurset er for barn og påmelding skjer på mobil: 90825116.

Neste utstilling signert de voksne kunstnerne på Skaperlyst går av stabelen i slutten av november.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot