RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rene toaletter i Frognerparken


Friluftsetatens prosjektleder Hege Saxebøl Moum.
Friluftsetatens prosjektleder Hege Saxebøl Moum.
IIleluktende og skitne toaletter i Frognerparken er en saga blott.

FROGNERPARKEN: Mang en Frognerparken-bruker har kjent det skrikende behovet etter et toalett i Frognerparkens vestre del. Nå er det altså tid for å glede seg, bare husk å ta med den en tier (eller en Euro om du skulle ha noen). Friluftsetaen åpner nemlig Norges første toaletter som vasker seg selv, denne uken. Toalettsetet og gulvet rengjøres etter hvert besøk. Det er første gang vi får såkalte «franske toaletter» til Norge.

Automatisk

Toalettene fungerer slik at du betaler en tier slik at døren åpner seg.. Handvasken går automatisk, så du slipper å ta på noe der inne. Når du skal ut trykker du på en knapp på veggen slik at døren åpner seg. I det døren lukker seg bak deg settes det i gang en prosess hvor dosetet automatisk går opp, blir vasket og luftørket, samtidig som gulvet blir rengjort og vannet renner ned i et sluk under doene. Nå er rommet rent og dosetet varmt til neste mann eller kvinne.

Utforming

Selve bygget som også skal husse en kiosk og uteservering, har flotte mønster i glass på ytterveggene. Mønsteret er det samme som labyrinten av Gustav Vigeland, og er gjengitt som silketrykk under glassplatene.

– Jeg håper at publikum ser på dettte som et løft for parken, sier prosjektleder, Hege Saxebøl Moum.

Både Byantikvaren, Vigelands museet og Frognerparkens venner har alle vært en del av prosjektet, men selve bygget er et produkt av en anbudskonkurranse, og det var DivA arkitekter som vant og har tegnet det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere