*Nettavisen* Nyheter.

Rennskole satte rekord

 

Denne helgen har nyvinningen Oslo Vinterfestival gått av stabelen i Oslo Vinterpark. Hundrevis av barn, ungdom og voksne har deltatt i de mange morsomme aktivitetene. Kjetil André Aamodt satt rekord for sin rennskole med nesten 300 deltakere.

WYLLERLØYPA: Oslo Vinterfestival er et konsept hvor uavhengige arrangører gjennomfører mange vintersportaktiviteter for hele familien.

Les også. Sol og god stemning på Oslo Vinterfestival

Elitearrangementet The Arctic Challenge er også en del av Oslo Vinterfestival, men dette arrangementet kan man bare være tilskuer til. Hovedpoenget med festivalen er å få folk i alle aldre i vinteraktivitet. Og det har man lykkes med. Sjekk bare disse tallene:

Over 288 barn har vært med på Kjetil André Aamodts rennskole. Dette er ikke bare rekord for Aamodts prosjekt (han lager tilsvarende rennskoler på Gaustablikk), men også en av de mest besøkte rennskolene i Norge

80 barn var med på TAC junior, snowboard og twintip. I følge arrangøren er det nest beste deltakerantall for TAC junior, som er en landsomfattende turne. Over 400 barn har prøvd snowskate.

Sterk økning

Det var 46 deltakere i Norwegian Snowskate Open, hvor Terje Håkonsen vant og hele TAC-eliten var med. Det er rekord for denne konkurransen.

150 var med i Norgescup i snowboard og twintip. I følge Skiforbundet, som arrangerte twintip, var dette den beste Norgescup-konkurransen i Big Air denne vinteren.

Besøkstallet for Oslo Vinterpark har en økning med 23 prosent sammenlignet med perioden torsdag til lørdag forrige uke. Tallet vil sannsynlig være høyere etter at tallene for antall besøkende på søndag kommer.

300 aktivitetskort er delt ut fra Bien Sparebanks stand. Barna fikk fine premier hvis de hadde gjennomført 3 aktiviteter eller mer.

– Oslo Vinterfestival skal bli en årlig begivenhet. Nå fikk vi testet konseptet med grassrot- og elitearrangementer under samme paraply, men med forskjellige arrangører. Det fungerte veldig bra, og vi er svært takknemlige overfor alle de som har bidratt til å lage vinterlek for store og små. Vi er allerede i gang med planer for utvidelse til neste år, sier Henning Andersen, initiativtaker bak festivalen.

SE BILDESERIE FRA LØRDAGENS TAC JR. HER!

SE BILDER FRA RENNSKOLEN LØRDAG!

Delta i fotokonkurransen og vinn kult sportskamera!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.