*Nettavisen* Nyheter.

RENT I BYDEL ØSTENSJØ! - Onsdag 26. januar

Østensjøerklæringen er et forpliktende samarbeidsdokument mellom Arbeiderpartiet og SV i Bydel Østensjø. I Østensjøerklæringen, som finnes på www.ostensjo-ap.no, står det blant mye annet at vi vil etablere en Bydelspatrulje i bydelen som skal registrere hvor det finnes søppel, vrak, tagging og lignende.
Arbeiderpartiet og SV synes det er naturlig å engasjere et par personer som er på tiltak til å gjøre registreringsarbeidet. Hensikten er å tråle hele bydelen og notere ned hvor det finnes søppel og annen forurensning.
Dette vil være et tidsbegrenset registreringsarbeid på vårparten. Når dét er gjort finner vi ut hvem som har ansvaret for å rydde opp i hva og kontakter disse.
På denne måten kan vi engasjere mange, inklusivt barnehager, skoler, borettslag og andre som tar ansvar for å holde sitt nærmiljø rent og pent.
Om ønskelig kan de som registrerer også påta seg å rydde opp for de som har ansvaret for at dette skal skje. Selvsagt til ordinær betaling. Kanskje noen gjennom dette tiltaket vil etablere et firma som kan tilby både registrering av søppel og opprydding - gjerne i flere bydeler?
Bydelsutvalget har vedtatt prosjektet Kulturbydel Østensjø. Dette forplikter oss også til å gjøre vårt for å holde bydelen ren og pen.
Bydelsadministrasjonen vurderer nå hvordan arbeidet med en ren bydel best kan organiseres og koordineres.
Bydelspatruljen er også en første del av en større miljøplan for bærekraftig utvikling av vår bydel. Bydelsutvikling-, miljø- og kulturkomiteen i Bydelsutvalget arbeider med planen.

Arnfinn Aabø
Leder Østensjø Bydelsutvalg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.