RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Æresmedlemmer i Østmarkas Venner

Finn Jensen fra Manglerud og Lise Henriksen fra Prinsdal har blitt utnevnt til æresmedlemmer av Østmarkas Venner på grunn av deres store innsats gjennom en årrekke.

Skullerud: Finn Jensen var en av stifterne av Østmarkas Venner og ble valgt inn i det første styret. Han har lagt ned en veldig stor organisatorisk innsats for foreningen gjennom alle disse 40 årene, og sitter også i styret i jubileumsåret, skriver foreningen i en pressemelding. Lise Henriksen har gjort en formidabel innsats som styre- og utvalgsmedlem gjennom en årrekke, men først og fremst som formidler av Østmarkas kulturhistorie gjennom tekst og bilder til et stort publikum. På denne måten har hun gitt avgjørende og viktige bidrag for å bevare Østmarka som natur- og friluftsområde. Lise er foreningens første kvinnelige æresmedlem. Foreningen har fra tidligere fem nålevende æresmedlemmer: Håkon Hartmark, Kai Ekanger,

Kjell Staxrud, Gunnar Jonassen og Oddvar Rolstad.

Gjenvalgt leder

Østmarkas Venner feirer 40-årsjubileum i år og under årsmøtet på Skullerudstua tirsdag 28. mars ble Steinar Saghaug gjenvalgt som leder for det 9. året. 170 av de 2968 medlemmene var til stede på møtet.

Foreningen arbeider aktivt med en rekke saker. Blant annet forsvar av markagrensa mot "bit for bit-utbygging" og arbeidet for å få innført en egen Lov for Oslomarka. Det vil være den høyest prioriterte oppgaven.

Fortsetter arbeidet

Østmarkas Venner har som formål å bevare Østmarka som natur- og friluftsområde for dagens og kommende generasjoner. I løpet av ett år brukes Østmarka av ca. 110 000 mennesker. Undersøkelser viser at behovet for natur til rekreasjon og friluftsliv vil bli langt større i årene framover. Det beste vernet av Marka er selvfølgelig at flest mulig bruker den, men slik at vi hele tida er bevisst naturens egne begrensninger. Dette er oppgaver og utfordringer som Østmarkas Venner vil fortsette arbeidet med i tida framover, skriver de i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere