«Respect» skaffet dem gjev pris

Det er all grunn til å vise respekt for Respect, skrev Nordstrands Blad i fjor om oppsettingen til Dramagruppen ved Lerdal fritidsklubb. Like før påske ble det klart at de i år får bydelens kulturpris.

Det er all grunn til å vise respekt for Respect, skrev Nordstrands Blad i fjor om oppsettingen til Dramagruppen ved Lerdal fritidsklubb. Like før påske ble det klart at de i år får bydelens kulturpris.

Søndre Nordstrands kulturpris henger høyt. I år går den til Dramagruppen i Lerdal fritidsklubb for oppsetting av Respect.

Prinsdal: – Kultur- og oppvekstkomiteen har stor glede av å tildele kultur- og miljøprisen i år til Dramagruppen ved Lerdal fritidsklubb, sa leder Abdullah Alsabeehg.

Han kunngjorde komiteens avgjørelse på BU-møtet før påske.

LES MER OM RESPECT: Show med mening

– Dramagruppen har bestått av meget engasjert ungdom som har laget teatermusikalen Respect. Det som er helt fantastisk, er at ungdom sto for gjennomføringen av hele forestillingen på egenhånd. Alt fra skuespillere, dansere og til manusforfattere var ungdom. Det er aktivitet av ungdom og til lokalmiljøet vi ønsker å verdsette høyt, sier Alsabeehg.

Nordstrands Blad har tidligere skrevet at teaterforestillingen har fått tilskuerer til å grine.

LES SAKEN: Nyoppsetning av suksessforestilling

Dette fordi forestillingen bidro med å øke innsikten og forståelsen for den tøffe hverdagen til ungdom i dagens samfunn.

– Denne innsikten og forståelsen dramagruppen skaper er av høy verdi i en ung bydel som vår, sier Alsabeehg.

Nå skal det altså ikke grines, men jubles.

– Dramagruppen ved Lerdal fritidsklubb har gjort og gjør et strålende arbeid for sitt lokalmiljø, sa komité-lederen.

– Gjennom tildelingen ønsker Kultur- og oppvekstkomiteen å sette fokus på én av mange gode fritidsaktiviteter for ungdom. Det er derfor meget velfortjent at de tildeles prisen i år, sa Alsabeehg.

Når prisen skal overrekkes, er foreløpig ikke ta stilling til. Dette må komiteen konferere med de unge vinnerne om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.