*Nettavisen* Nyheter.

Ressurssenter gir håp

Ressurssenteret på Tøyen, som drives i regi av Rusmiddeletaten, er blitt et svært populært sted for nåværende og tidligere narkomane. Det viktigste er å få fram ressursene hos brukerne, ifølge ledelsen ved senteret.

Tøyen: Ressurssenteret ble åpnet i fjor høst, med tre ansatte i halv stilling samt fire frivillige som tidligere har vært narkomane. Senteret holder til i nyoppussede og innbydende lokaler i Kjølberggata 9.
Stedet er ment i utgangspunktet å være et treffsted for alle som har eller har hatt et rusproblem, men alle som vil kan komme fritt inn uten å spørre. Vår viktigste oppgave er å få frem ressursene hos brukerne, men vi har ennå ikke noe formelt samarbeid med andre etater for å få disse som bruker oss over i fast arbeid, sier miljøterapeut Bente Marie Mortensen, som har musikk som sitt spesialfelt på senteret.
Hun opplyser videre at senteret daglig har besøk av rundt 20 brukere, men at dette antall sannsynligvis vil øke etter hvert som tilbudet blir bedre kjent.
Mangfold
Ressurssenteret imponerer en besøkende. Et moderne musikkrom med alt fra et kostbart orgel, flere el-gitarer og konsertgitarer samt trommer og topp høytalerutstyr, hvor det arrangeres gitarkurs og hvor de interesserte også blir opplært i å spille i band, videre en liten avis, moderne malingsverksted, datarom, trimrom og foreløpig også tilbud om akupunktur av en profesjonell akupunktør som har jobbet innen faget siden 1990. Alt er gratis.
God hjelp
Jeg begynte å gå her da det åpnet, og har funnet meg meget vel til rette. Dette har vært til god hjelp, fastslår tidligere narkoman Hege Iren Hansen (31) som har gått på metadon i et år etter å ha vært heroinmisbruker i mange år.
Hva driver du med på senteret?
Jeg går faktisk på et meningsfylt malingskurs, så får jeg prøve meg litt som journalist for Gatevis, et hefte foreløpig, som kommer ut en gang i måneden. Dette synes jeg er spesielt interessant. I tillegg får jeg akupunkturbehandling som hjelper meg mot anspenthet og stress, sier hun.
Hansen får støtte av en tidligere narkoman Finn Hollatz (47) som er redaktør for den lille blekka, og sier han stortrives både i jobben og i miljøet som helhet. Begge mener at ressurssenteret er ett meningsfylt sted.
Ikke bare kaffedrikking og mye snakk rundt bordet her, nei, men meningsfylte og kreative tilbud i innbydende lokaler, understreker de to.
Ikke bare kaffedrikking og mye snakk rundt bordet her, nei
Hege Iren Hansen og Finn Hollatz


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.