RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Restaurant må stenge to timer før naboen

Vann & Brød har uteservering i samme bakgård som Asylet på Grønland. Mens Asylets gjester kan hygge seg ute til midnatt, må Vann & Brød jage gjestene inn klokka 22.

GRØNLAND: De to eierne av Vann & Brød, Frode Skjønnås og Espen Gryt, er mektig frustrert over bydelspolitikerne og næringsbyråden, og gremmes over begrunnelsen for at de nektes uteservering like lenge som naboen Asylet, som ligger rett rundt hjørnet for Vann & Brød. Både bydelsutvalget og byrådet går mot søknaden om uteservering til klokka 24, fordi Vann & Brøds uteservering ligger i en bakgård med boliger.
Asylets uteservering ligger jo i samme bakgård som oss, bare med den forskjell at boligene ligger mye nærmere Asylet enn oss, forteller Skjønnås.

Uforståelig

Østkantavisa fikk selv se forholdene da vi var på besøk i bakgården. Mens Vann & Brøds uteservering ligger skjermet bak et tilbygg, ligger uteserveringen til Asylet midt i bakgården og dermed mye tettere opp til de fleste naboene.
Vi har hatt politikere på besøk flere ganger, og da har vi fått høre at det ikke skulle være noe problem. Men når saken kommer til behandling får vi avslag, forteller en vantro Skjønnås.
Han synes det er merkelig at politikerne kan forskjellsbehandle to utesteder på denne måten. At Vann & Brøds uteservering er mye mindre enn Asylets ser ikke ut til å hjelpe, heller ikke at Vann & Brød har et sterkere fokus på matservering enn Asylet.
Gjestene våre forstår ikke hvorfor de ikke kan sitte ute hos oss til midnatt, mens de kan gjøre det på nabostedet 10 meter lenger bort i samme bakgård, sier Skjønnås.

Taper stort

Vann & Brød synes de utsettes for urimelig forskjellsbehandling, og mener det framstår som merkelig for gjestene at de kan gå til en annen uteservering i samme bakgård når Vann & Brød må stenge.
Skjønnås er sikker på at avslaget på søknaden innebærer at de taper mye penger. Skjønnås anslår forsiktig at de kunne solgt 30 tapasretter og 50 flere øl hvis de fikk holde åpent til klokka 24. Det innebærer minst 4000 kroner i tapt omsetning hver kveld. Utesesongen er fem måneder lang.

"Boligområde utenfor sentrum"

I bydelsutvalget 7. november fikk Vann & Brød avslag på søknaden om åpningstid til klokka 24, men innvilget åpningstid til klokka 22, som er to timer lenger enn vanlig åpningstid. Byrådsavdelingen for næring og kultur henviser i sin behandling av saken til Oslo kommunes forskrift om serverings-, salgs- og skjenkebevillinger, hvor det heter det at det skal legges avgjørende vekt på den aktuelle bydels vurdering. Videre skriver byråd Annette Wiig Bryn i saksdokumentene at dette ikke handler om usaklig forskjellsbehandling da Asylet har "sentrumsbeliggenhet", mens Vann & Brød ligger i et "boligområde utenfor sentrum".
Det er tydelig at adressen vår er det eneste argumentet de har for å nekte oss å holde uteserveringen åpen til klokka 24, sukker Skjønnås.
Seksjonssjef i byrådsavdeling for kultur og næring, Mary Moe, kunne ikke uttale seg spesielt om denne saken, da Østkantavisa tok kontakt.
Vann & Brød holder til i Tøyenbekken 5, som var Kristiania fengsel fram til 1978. Dette har også gitt inspirasjon til slagordet "Vann & Brød for deg som liker å sitte inne". Med sine beslutninger bidrar politikerne til å gjøre slagordet enda mer treffende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere