RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rett fra hjertet

– Jeg er så heldig at jeg står og maler i disse omgivelsene til vanlig, sier Lucie Furuholmen.

HOLMENKOLLEN: – Etter å ha leid atelier av Hans Norman Dahl i 10 år på Kampen og gått i lære hos ham, kom jeg hit til Holmenkollen for fire år siden. Jeg har latt meg inspirere av VM-omgivelsene. De fleste av oljemaleriene er malt her på Kunstnerstua i vinter, mens monotypiene er gjort tidligere, sier Furuholmen.

Hun bruker god tid på alle sine utstillinger og det er to år siden hun stilte ut sist, da på Galleri Map på Tøyen.

– Kan du fortelle kort om historien til Kunstnerstua hvor du nå stiller ut?

– Kunstnerstua er en historisk bygning fra 1800-tallet, så utstillingen henger på historiske vegger. Jeg har hørt at huset både har vært direktørbolig for hotellet og at Aftenpostens eiere bodde her under krigen, sier Furuholmen.

Når Lucie maler oljemalerier jobber hun alltid med flere bilder samtidig.

– Det kan gå lang tid uten at jeg får frem noe som er slik jeg vil ha det, men det ligger alltid mange motiver og presser på. Jeg bearbeider bildene over tid og lar det ene lerretet tørke mens jeg arbeider på et annet eller tredje. Når jeg så går tilbake, kan jeg se at det forrige trenger bare et lite penselstrøk, eller kanskje en total forandring. Det ligger ofte flere motiver bak det endelige resultatet. Her er det lag på lag, opplyser hun.

Leder av Furuholmen Friluft Kristin Lucie Furuholmen og kunstneren Lucie Furuholmen er en og samme person. Kombinasjonen er gull for Furuholmen.

– Jeg har jobbet med friluftsliv ved siden av kunsten de siste 12 årene, og for meg er det en utrolig bra kombinasjon hvor jeg får brukt mange sider av meg selv. Jeg blir inspirert av å være ute i naturen og jeg får mye igjen ved å være sammen med barn. Jeg startet for meg selv med Furuholmen Friluft i 2008 og det krever mer organisering og kontorarbeid. Det har medført at omstillingen til å arbeide med denne utstillingen har vært mer krevende enn tidligere. Men her, som ellers, er det kun hardt arbeid som gjelder. Det var om å gjøre å male seg opp, så jeg har jobbet mellom 7-10 timer hver dag, sier hun og fortsetter:

– Når det endelig løsner kommer bildene strømmende. Jeg har mange flere motiver som venter på å nå lerretet. Men etter ustillingen er det forberedelser til friluftskole igjen, så kanskje blir det ikke tid til å skape mer før til sommeren.

I tillegg til oljemaleriene stiller Furuholmen ut såkalte monotypier.

– Det er et slags trykk som er nær beslektet med maleriet. Det blir bare ett til fem trykk av hvert motiv, og alle er forskjellige. Derav navnet monotypi, forklarer hun.

Kunstneren i henne er glad i farger og ønsker at publikum skal kjenne stemningen i bildene.

– Bak hvert bilde ligger det en mening eller historie. Jeg håper jeg greier å formidle det videre og at bildene setter i gang følelser hos den som ser på. Alle lever sitt eget liv som vil påvirkes av det man oppfatter. Uansett mener jeg kunst er viktig for å komme i kontakt med seg selv.

Lucie Furuholmen er på plass i Kunstnerstua hver dag under VM i Holmenkollen. Der stortrives hun.

– Det har vært veldig gøy å være på sin egen utstilling og møte publikum. Vanligvis er det galleristen som møter dem. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger og rett før dette intervjuet ringte det en dame som ville kjøpe et bilde hun så her i går.

– Står neste utstilling undertegnet deg på planen allerede?

– Nei, det blir nok noen år til neste utstilling, men det blir en miniutstilling i Kunstnerstua under barnas Holmenkollendag og World Cup.


Utstillingen varer ut søndag. Adressen er Kongeveien 5/Vis a vis Skiforeningen.

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere