Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rett hjelp til rett tid

Prosjektleder Reidun Løvås, leder for barne- og ungdomspsykiatrien på Nordstrand Christian Frich og brukerrepresentant Marit Skaug ønsker å løfte ADHD-arbeidet i Bydel Nordstrand.
Prosjektleder Reidun Løvås, leder for barne- og ungdomspsykiatrien på Nordstrand Christian Frich og brukerrepresentant Marit Skaug ønsker å løfte ADHD-arbeidet i Bydel Nordstrand.
Bevissthet og samarbeid er nøkkelord når Bydel Nordstrand trer inn i en ny ADHD-æra.

LAMBERTSETER: I over ett år har en tverrfaglig arbeidsgruppe jobbet med et ADHD-prosjekt i Bydel Nordstrand.

Målet har vært å sørge for at barn og unge med ADHD får rett hjelp til rett tid fra rett nivå. Med andre ord: Hvem gjør hva, og når?

Startskudd

På tirsdag ble resultatene presentert for en nær fullsatt Lambertseter kirke. Alle som jobber med barn og unge i bydelen var invitert til fagdag om ADHD.

Prosjektleder Reidun Løvås ser på dagen som et startskudd for å iverksette prosjektet.

Det aller viktigste er at vi har økt bevisstheten rundt ADHD i bydelen, og vi håper at det nå skal bli lettere å motta hjelp fra et koordinert hjelpeapparat. Samarbeid har stått i sentrum for hele dette prosjektet, sier hun.

Nye manualer

Det mest konkrete resulatetet er skreddersydde manualer for alle parter som jobber med eller er involvert i ADHD: Foreldre, barnevernet, PP-tjenesten og skoler, for å nevne noen få.

Gjennom disse manualene ønsker bydelen å tydeliggjøre roller og ansvar får å sørge for best mulig behandling og oppfølging, og ikke minst for å fange opp barn med ADHD så tidlig som mulig.

Positivitet

Marit Skaug har vært med i arbeidsgruppa som representant for brukerne. Sønnen Mikkel (13) fikk diagnosen ADHD etter nesten fire år i systemet. På fagdagen holdt hun et personlig foredrag i ord og bilder.

Vi har hatt mange tøffe stunder, men har hele tiden lagt vekt på det positive og kreative hos Mikkel, sa Skaug.

At sønnen er kreativ helt utenom det vanlige, ga hun tallrike eksempler på. Blant annet var han med i "Skaperen" på TV2, etter å funnet opp en dørklokke hvor man kan snakke inn beskjeder.

Det er Marits fortjeneste at vi gjennom hele prosjektet har fokusert på nettopp det positive og kreative hos de med ADHD. Hun aner ikke hvor viktig hun har vært, sier Løvås.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!