*Nettavisen* Nyheter.

Rett hus for skjeve liv

11 lyse og koselige ett-romsleiligheter står klare og venter på noen få av de mest boligtrengende i bydel Gamle Oslo og Grünerløkka.

SENTRUM: Leilighetene, beliggende i Schandorfs gate 4 i bydel St. Hanshaugen skal gi et botilbud til mennesker med alvorlig psykisk lidelse eller rusavhengighet. Det er et samarbeid mellom bydelene Grünerløkka, Gamle Oslo og St. Hanshaugen som er bakgrunn for opprettelsen av boligene.
De som tilhører disse bydelene, blir prioritert i tildelingen, og innflyttingen skal skje i løpet av mars, forteller prosjektleder for Schandorfs gate, Eirinn Glattre fra bydel St. Hanshaugen.
Det er veldig hyggelig å kunne tilby innbydende og pene leiligheter til de som ikke er så godt vant til dette, sier Stein-Roald Rognmo.
Han er daglig leder for botiltaket i Schandorfs gate 4, og vil være en del av den daglige bemanningen i huset. Rognmo forteller at de har valgt pene slitesterke materialer i alle leilighetene og fellesområdene. Dette gjør de fordi det erfaringsmessig er et visst gjennomtrekk av beboere, og det sliter på interiøret.
At det er pent og nyoppusset, vil være en motiverende faktor for mennesker som ønsker å endre litt på livene sine, og komme på rett kjøl, tror Rognmo.

Høy pris

Husleien vil ligge på rundt 5-6.000 kroner i måneden, avhengig av størrelsen. For selv om alle er ettroms, er de forskjellige både når det gjelder størrelse og planløsning. Alle leilighetene er smakfullt innredet når det gjelder bad, kjøkken og hvitevarer, og alt er flunkende nytt.
Dette kan høres dyrt ut, men de som får tildelt leiligheten, kvalifiserer til kommunens bostøtteordning, avslutter Eirinn Glattre.
Skulle rives
For ett år siden var bygården i så dårlig stand at Oslo kommune ville rive det. Men engasjerte krefter fikk snudd dette. I dag er bygningen totalrenovert, og den er malt lysegul.
Gården ligger et steinkast fra Akersgata og Deichmanske bibliotek, tilbaketrukket og litt for seg selv. Mer sentralt kan man knapt nok bo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag