*Nettavisen* Nyheter.

Rett i praksis

Mikael Rustad (17) fra Lofthus går i 2KTC (kjøretøy C) på Sogn videregående skole. 22. juni er skolen slutt, men allerede 25. juni går Mikael inn dørene til verkstedet på BMW Skøyen.

Ullevål: - Dette her er nok definitivt det beste jeg kunne gjort. Hadde jeg valgt allmenn eller noe helt annet skal du ikke se bort ifra at jeg hadde havnet i kassa på Rimi sammen med alle de andre som ikke helt vet hva de vil, sier han, og kaster et blitt på de andre gutta som har satt seg ved datamaskinen.

Erfaringer

Mikael forteller at han har lært svært mye på to år og at det delvis skyldes det gode miljøet ved linjen på Sogn videregående. Kyndige lærere er det også, med tanke på at Vidar Hammer har undervist ved linjen i 29 år.
- Vi lærer noe nytt hele tiden og det er aldri kjedelig i disse timene. I tillegg synes jeg det er bra at det hele tiden er fokus på teori, slik at vi kan tingene før vi settes til praksis, understreker han.
Det eneste han har å utsette på linjen er ifølge han selv de litt for enkle opptakskravene.
- Jeg valgte jo denne skolen frem for Etterstad der det også er denne typen linje. Jeg trives godt, men føler nok at det er en del folk her som kanskje ikke tenker like mye jobb og fremtid, sier han.

Drømmen

På rad og rekke står gamle og litt nyere biler som elevene får lov til å prøve seg på når praksisen skal utføres. Da får man virkelig smaken på hvordan det er i arbeidslivet.
- Det er jo med tanke på fremtidig jobb som bilmekaniker at jeg har valgt slik som jeg gjorde. Dette er liksom det jeg har hatt lyst til hele livet og da gjelder det jo å holde på drømmen. Med tanke på jobben på BMW Skøyen er jeg jo veldig glad jeg holdt på min, smiler han.
Journalisten vises rundt under panseret på en gammel Ford Sierra. Her inspiseres alt fra olje og spylevæske til mekanikken i selve motoren.
- Det første året hadde vi fokus på mekanikk og det å lage ulike deler av metall. Det andre året gikk vi videre med selve bilen og motoren og hvordan de ulike tingene fungerer sammen. Begge deler er interessant og jeg er sikker på at jeg får bruk for alt når jeg kommer ut i praksis, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.