RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rett opp feilen fra ifjor

Budsjettbehandlingen i bydelsutvalget i Nordstrand like før jul har vi vært innom flere ganger på i denne avis. Nå sist var det nedleggelsen av dagsenteret ved Ryenhjemmet og flyttingen av brukerne som var tema. Denne gangen er turen kommet til Krystallen seniorsenter.

Vi har ikke noe ønske om å harselere med politiske tabber, for det er ikke småtteri en lokalpolitiker skal sette seg inn i løpet av en budsjettperiode. Nettopp derfor er det viktig også å kunne stole på administrasjonen, og det var der det sviktet litt i innspurten av 2006-budsjettet. Politikerne fikk et godt innspill gjennom KrFs budsjettforslag på tampen, men rakk ikke å kvalitetssikre detaljene.Vi vet ikke om saken rundt Krystallen seniorsenter hadde blitt fanget opp av administrasjonen, men faktum er at nå er skaden skjedd og konsekvensene alvorlige nok for de som rammes.

Det var under et møte mellom bydelsutvalgets leder, Ulf Stigen (Frp), brukerrådet og daglig leder på Krystallen for to uker siden, det ble oppdaget at senteret antakelig har fått 580.000 kroner for lite til disposisjon i 2006. Bare de private eldresentrene ble tilgodesett med flere penger, ikke det ene offentlige.

Her har det gått for fort i svingene. Det var ikke meningen at Krystallen ikke skulle få noe, og komme dårligere ut enn Bekkelaget seniorsenter, Nordstrand eldresenter og Simensbråten-Ekeberg eldresenter. De tre fikk 2.4 millioner på deling, sier Stigen til Nordstrands Blad i dag.

Bydel Nordstrand fikk på tampen av året 7 millioner kroner mer å rutte med enn planlagt. På bakgrunn av dette la Kristelig Folkeparti frem et nytt budsjett som reddet blant annet de private eldresentrene fra nedleggelse. Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet ønsket å utsette budsjettbehandlingen noen dager, slik at tallene kunne gås mer grundig gjennom.

Vi trodde at de private sentrene skulle justeres opp til det kommunale. Det er lovstridig det som nå er skjedd. Jeg tror ikke noen av de andre partiene har ment dette, sier Steinar Andersen (Ap).

Andersen mener de kan bli nødt til å ta 900 kroner i egenandel for å klare budsjettet, dersom man ikke finner penger i bydelskassa. Dette er ikke musikk i ørene til May Rita Johnsen, leder av brukerrådet ved senteret.

Hun advarer mot at brukerne da vil gå andre steder, eller enda verre: blir sittende hjemme. Og hva det fører til, vet vi så alt for godt. Folk mister sitt sosiale nettverk, blir ensomme og syke.

Det er all grunn til å ta advarselene fra Johnsen alvorlig. Allerede i kveld kan saken få sin løsning gjennom å bli fremmet for fornyet politisk behandling. I denne saken gjelder absolutt den gamle vettregelen: det er ingen skam å snu.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere