Rett til himmels

Med boken "Andrine og Sebastian utforsker universet" trår Brit Amundsen fra Voksenlia inn i rollen som barnebokforfatter.

Røa: - Det var barnebarna som ga meg et siste dytt slik at jeg gjorde alvor av å gi ut boken. De mente den var god, og at den hadde potensiale til å fascinere, smiler Brit Amundsen.

Hele veien

Som research til barneboken gikk Brit Amundsen inn i klasserommet og fulgte med på undervisningen. Hun forstod rakt at førsteklasseelever aller helst vil lære gjennom spenning og en stor dose humor.
- De var ivrige etter å lære og ville gjerne finne ut av hvordan ting hang sammen. Når de selv fikk valget svarte de ofte at de ønsket å lære og lese og å regne matte, forteller Amundsen.
Litt etter litt tok barneboken form. Men Amundsen ønsket ikke å levere fra seg kun manus til et forlag og vente på resten. Hun hadde et brennende ønske om å være med på hele prosessen.
- Jeg kunne jo veldig lite om bokbransjen på forhånd og så igrunnen dette som en mulighet til å bli kjent med den gjennom mitt prosjekt. Det skulle vise seg å bli både spennende og tidkrevende, understreker hun.

Blant stjernene

Bokens hovedpersoner Andrine og Sebastian kjeder seg i sommerferien, de har lyst til å dra ut i verdensrommet. Foreldrene er vitenskapsmenn og Andrine og Sebastian får dermed med enkelhet lurt seg med en romferge, og ut i universet bærer det.
- Jeg hadde det veldig morsomt da jeg skrev boken og følte hele tiden at historien kom av seg selv. Når det ferdige resultatet kom var jeg i tillegg svært fornøyd med både illustrasjoner, kvalitet på sider og selve omslaget, sier hun.
Og ettersom forfatteren selv hadde håndplukket illustratøren var det kanskje ikke så rart at samarbeidet ble en suksess.
- For meg var det viktig å finne en som hadde akkurat den streken jeg ønsket i forhold til innholdet i boken. Da jeg møtte Armand Bentzen var det akkurat som om brikkene umiddelbart falt på plass, sier hun.
Og om Andrine og Sebastian kommer vel tilbake til jorden, ja det må man selv finne ut av.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.