Rettferdig og travel AUF-leder

Engasjerer seg mot urettferdigheten: Vegard Wennesland er ny leder av Oslo AUF, et verv han ta tok på seg med tungt hjerte. Samtidig gir det han anledning til å jobbe imot det han brenner for, nemlig å redusere forskjellene i byen.

Engasjerer seg mot urettferdigheten: Vegard Wennesland er ny leder av Oslo AUF, et verv han ta tok på seg med tungt hjerte. Samtidig gir det han anledning til å jobbe imot det han brenner for, nemlig å redusere forskjellene i byen. Foto: FOTO: Presse

Vegard Wennesland tar sin nye lederrolle for AUF Oslo med stort pågangsmot.

ST. HANSHAUGEN: Vegard Wennesland er en aktiv mann.

– Jeg synes det er veldig deilig å være hjemme i leiligheten min når jeg først er i Norge, men det blir ofte til at jeg drar ut tidlig på morgenen, og kommer sent hjem for å spise og sove, sier den nyvalgte AUF-lederen.

Tungt

Wennesland synes det er tungt å ta over vervet som AUF-leder i Oslo. Håvard Vederhus som ble offer for massakren på Utøya var tidligere leder.

– Vi skulle så gjerne hatt med oss alle ofrene videre, så det er ganske tungt. På en annen side har politikken virkelig fått en mening for oss. Det er så viktig å være engasjert. Jeg har fått et stort ansvar, fordi det er flere som nå har fått vekket sitt engasjement, sier Wennesland.

Vil påvirke

For øyeblikket er det fullt fokus på valgkampen, det synes 27- åringen er fint.

Del på Facebook

– Det er jo nettopp dette vi liker. Jeg er veldig engasjert og ble politiker for å prøve å påvirke urettferdigheten i Oslo. Det er så store forskjeller mellom øst og vest i byen. Disse urettferdighetene kan vi gjøre noe med, sier Wennesland.

Unødvendig urettferdighet

Den nye AUF-lederen vet hva han prater om når han nevner urettferdighet.

– Jeg har vært mye ute og reist, blant annet til slummen i Nairobi og til Midtøsten. Her har jeg reist rundt og besøkt blant annet flyktningleire. Når jeg ser hva de menneskene går igjennom blir jeg engasjert, fordi det er sen å unødvendig urettferdig, og situasjonen deres kan gjøres noe med, sier han Wennesland, som har bodd to år i Midtøsten. Nå reiser han tilbake to-tre ganger i året. Som om ikke det var nok, jobber han med en masteroppgave i Midtøsten kunnskap.

Sosial fyr

Når Wennesland ikke er ute og reiser har han sengen sin i leiligheten på St. Hanshaugen. Men hjemme i leiligheten er han ikke så mye.

– Jeg er en sosial og omgjengelig fyr, som er mye ute med venner, sier Wennesland.

Rastløs, travel og opptatt med andre ord. Akkurat som han liker det. Og når han er ute, drar han like gjerne ned til sentrum, som å holde seg på St. Hanshaugen.

– Jeg trives jo veldig godt på St. Hanshaugen og kan gjerne ta en tur på Underwater pub eller på Java, avslører han. Men noen favorittpub har han ikke.

– Nei, det er jo så mye bra, sier han.

Og som om han ikke virker opptatt nok, så står han på 11. plass på bydel St. Hanshaugen sin liste.

– Jeg er travel, og ja, akkurat slik liker jeg det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.