*Nettavisen* Nyheter.

Rev ned statue

Statuen av Trygve Lie ble natt til torsdag revet ned av en gjeng ungdommer på Furuset. To gutter ble pågrepet, mistenkt for ugjerningen.

FURUSET: Det grove skadeverket skjedde cirka klokken 00.45 natt til torsdag sist uke. Et titalls ungdom av utenlandsk opprinnelse ble observert på stedet i det aktuelle tidsrommet. To gutter på 16 og 17 år ble pågrepet og brakt inn til avhør. Saken sees i sammenheng med tidligere angrep på statuen av FNs første generalsekretær.

Revet ned

Pøblene festet stropper til statuen for å rive den ned. Statuen ble slept cirka 30 meter bortover, før ungdommene stakk av. Politiet fant senere den aktuelle bilen, ikke langt unna. Det er snakk om en Saab 92-modell, som ble stjålet i august. To ungdommer av utenlandsk opprinnelse ble kort tid etter pågrepet, mistenkt for ugjerningen.
- De to nekter for å ha noe med dette å gjøre, og er nå sluppet fri igjen, opplyser vakthavende politi på Stovner politikammer.
Det er ikke første gang at Trygve Lie-statuen får gjennomgå. I slutten av juli ble det tent på bildekk ved sokkelen.
Politiet ser de to episodene i sammenheng, men har altså ingen formening om hvem som står bak.
- Vi vet foreløpig ikke hvem som har gjort dette. Dette blir nå etterforsket som en vanlig sak, får vi opplyst fra politikammeret.
Statuen ble sist uke fraktet inn til Viking bilberging, slik at man får sikret spor. Nå skal den repareres hos Kultur- og Idrettsetaten i Oslo kommune. Det er uklart hvor stort skadeomfanget er.
- Om den kommer opp igjen vet vi ikke ennå, opplyser politiet.
Politiets teori er at det er en bestemt gjeng som står bak alt skadeverket på Furuset den siste tiden. Omfattende ruteknusing på skoler, steinkasting mot politiet, bortjaging av "uvedkommende" fra Furuset senter og vandalisering av Trygve Lie-statuen, er blant ingrediensene.
Sist uke omtalte Lokalavisen politiets kamp mot "mafia-banden" som herjer i området. Politiet mistenker at dette miljøet står bak alle episodene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.