*Nettavisen* Nyheter.

Revyarbeidet er i gang!

På Lambertseter videregående er arbeidet med revyen i gang for lenge siden. Bak roret sitter to ansvarsfulle og dyktige revysjefer

LAMBERTSETER: Når man er revysjef, er det viktig å holde tunga rett i munn. Ellers kan det gå galt.
I aulaen på den etter hvert så velrenommerte revyskolen Lambertseter videregående er aktiviteten i full gang, stødig ledet og organisert av revysjefene Ingrid Faye Udnæs fra 3. klasse og Jørgen Bråten Nordby fra 2. klasse. Ingrid begynner å bli både dreven og veteran i faget, hun har nemlig styrt skuta siden i fjor. I år har hun fått selskap av Jørgen, som like stødig følger i hennes farvann.

Bare Erik

Navnet på årets revy er "Bare Erik Elgen, Heksa og Kleshengeren". Revyen dreier seg om film, men det er ikke noe spesielt tema eller viktig moral i den. Meningen er at man skal komme på revy, le og kose seg, og gå hjem glad og fornøyd etterpå, konstaterer de allmektige sjefene.

Utfordring

Å være revysjef er en stor og utfordrende oppgave, og et stort ansvar å påta seg. Det er likevel utrolig gøy og sosialt, og man blir kjent med mange nye mennesker fra alle klassetrinn. Det er en veldig fin erfaring å ha med seg videre, både på cv-en og som en personlig erfaring. Til tider kan det være en litt utakknemlig jobb. Man gjør mye i kulissene som ikke legges merke til eller settes særlig pris på, og mange er ikke klar over hvor mye tid det faktisk tar å være revysjef. I den mest hektiske perioden er det såpass mye å gjøre at det dessverre går en del utover andre ting, som skolearbeid og trening. Det sosiale livet begrenser seg i denne tiden til revyen, og det blir liten tid til annet.

Nytt

Er det noe nytt med revyen i år?
To par revysjeføyne kikker bort på scenen. En viktig nyvinning er at vi har greid å raske sammen et band her på skolen. Det har vi ikke hatt siden 2002, så det blir artig med litt live-musikk igjen. Til en forandring har vi dessverre ikke dansere i år.
Til venstre for scenen er ivrige scenearbeidere i gang med å snekre et tre meter høyt podium som bandet skal stå på. De forsikrer at det blir både stødig og solid. Ingen skal behøve å ramle ned. Når det gjelder scenen, er vi også veldig stolte over at vi har dreiescene, den er helt unik her i Oslo, forteller Jørgen stolt.

Økonomi

Ellers føler vi at vi ligger bra an både tidsmessig og økonomisk. Vi har ikke støtt på altfor store vanskeligheter så langt. En ting vi ikke liker, er at penger er så viktig. Det tar mye tid å skaffe disse pengene, men det er dessverre nødvendig for å få hjulene til å gå rundt.

Revysjef

Det er en utbredt myte at det er mye prestisje i å være revysjef. Det er ofte veldig slitsomt, og innimellom ikke særlig glamorøst. Det er mange misforståelser ute og går, for eksempel tror enkelte at vi styrer både elevrådet og internasjonal dag.

Grunnen til at jeg hadde lyst til å bli revysjef er at det rett og slett er kjempegøy å drive med revy. Det gir en helt spesiell stemning, og revyen er på en måte et av de store sosiale høydepunktene i løpet av året. Dessuten blir man kjent med så mange koselige nye mennesker", sier Ingrid mens hun småtafser litt på skuespiller Emmeli Eit Jeg er enig med Ingrid. Det er utrolig gøy og sosialt, selv om jeg var veldig usikker på hva jeg gikk til, fastslår Jørgen.

Skal le

Hovedmålet med revyen er ikke gode terningkast i hovedstadspressen, som mange tror. Hovedmålet er at folk skal le. Dessuten er det viktig med gode overganger, så revyen flyter litt godt. Til sist er det veldig viktig at alle som har vært med og jobbet på revyen skal føle at de har hatt det gøy, lært noe og moret seg. Revy skal være gøy, understreker de engasjerte sjefene. Den er dessuten kjempeviktig for samholdet på skolen, og gir folk fra de ulike trinnene en god mulighet til å bli bedre kjent med hverandre.

Kom og se

Til slutt vil vi oppfordre alle til å komme og se den flotte revyen vår. Den spilles fra 6. 17. februar i aulaen på Lambertseter videregående skole.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag