RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre fornøyde revysjefer klare for kveldens forestilling, Peik Elias Gjestvang Greaker (18), Marie Stang (18) og Hans Runemo Lund (18).
Tre fornøyde revysjefer klare for kveldens forestilling, Peik Elias Gjestvang Greaker (18), Marie Stang (18) og Hans Runemo Lund (18).

Revysjefenes hjertebarn på Fagerborg-scenen

Mens du har hatt jule- og nyttårsferie, har rundt 150 engasjerte skoleelever jobbet dag og natt med revyarbeid. 3. januar var det premiere på årets Fagerborgrevy.

Fagerborg: Siden midten av desember har videregåendeelevene vært opptatt med kostymelaging, scenebygging og lyssetting. Men for de tre revysjefene Peik Elias Gjestvang Greaker (18), Marie Stang (18) og Hans Runemo Lund (18) startet det hele for et år siden.

Fordi vi hadde vært så arbeidsomme og ansvarlige, ble vi valgt som årets revysjefer av fjorårets sjefer, sier Lund.

Vi gikk igang med letingen etter instruktører allerede samme måned, og valget falt på dem vi hadde mest troen på, forteller Greaker videre.

Resultatet ble "Xperimentet", hvor fire skoler skal samarbeide om å lage én revy sammen. Og samarbeid har det også vært blant de tre revysjefene.

Vi leder og organiserer jo hele revyen, men deler på oppgavene oss imellom. Selv samarbeidet med skolen har fungert veldig bra, forteller Stang.

Erstatningskrav

Selv om selve revyen ser ut til å gå knirkefritt, har revysjefene hatt enkelte økonomiske saker hengende over seg.

Tidligere i høst hadde vi ved to anledninger arrangert revyfester som resulterte i et samlet erstatningsbeløp på 170.000 kroner, kan Lund fortelle.

Vi har fått inn altfor lite sponsorpenger, og kommer nok til å slite litt med den økonomiske biten i ettertid, sier Stang oppgitt.

Men sett bort ifra dette er de tre revysjefene strålende fornøyd med årets revy.

Vi har lagt ned utrolig mange timer, og hadde vi fått en treer i Aftenposten, hadde vi blitt skuffa, sier Greaker. Det fikk de ikke. Karakteren ble en flott femmer.

Vår hovedoppgave er jo lage god atmosfære sånn at elevene jobber bra med revyen, som igjen fører til at flere folk kommer for å se det vi har gjort, fortsetter han videre.

Pinnen sendes videre

Tradisjonen tro ble de fire nye revysjefene for Fagerborgrevyen 2009 annonsert på premieredagen.

I år har vi valgt fire elever til å overta sjefsrollene. Dette er elever som har utmerket seg i forhold til engasjement og positivitet i årets arbeid med revyen, forteller Lund.

Skal vi tro Greaker, har de nye sjefene blitt tiltrodd en hektisk, men spennende oppgave.

Selvfølgelig tar det på å jobbe døgnet rundt, og vi tre har jo praktisk talt bodd på skolen de siste ukene, men det er absolutt verdt det, sier han.

Den største utfordringen som revysjef har nok vært det å holde på helsa, for soving har det blitt lite av i det siste, istemmer Lund.

Få den med deg!

Men søvn må nok de tre revysjefene vente med noen dager til. Fagerborgrevyen spilles nemlig hver dag frem til lørdag 12. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere