Rezaee vil bli ordfører

MINORITETSFORDEL: Reza Rezaee (R) er Oslos eneste ordførerkandidat med en annen etnisk bakgrunn enn norsk. Det mener han er en fordel. – Jeg kan nå ut til enda flere av borgerne enn de andre kan.

MINORITETSFORDEL: Reza Rezaee (R) er Oslos eneste ordførerkandidat med en annen etnisk bakgrunn enn norsk. Det mener han er en fordel. – Jeg kan nå ut til enda flere av borgerne enn de andre kan. Foto: Arkivfoto

Reza Rezaee er den eneste ordførerkandidaten med minoritetsbakgrunn. – Jeg er speilbildet av at Oslo skal være en by for alle, sier Rødt-politikeren.

SAGENE: – Fordi jeg er den eneste ordførerkandidaten med minoritetsbakgrunn har jeg en fordel fremfor de andre, sier Reza Rezaee, som har iransk bakgrunn.

– Jeg kan nå ut til flere av osloborgerne, både de med norsk bakgrunn og de med minoritetsbakgrunn. Styrken min er å klare å samle borgerne, uansett religion, legning eller funksjonshemning, sier han.

LES OGSÅ: Fabian Stang intervjues av somalisk nettavis

Prioritere minoriteter

Rezaee er stolt og glad for at Oslo er en mangfoldig by. Men en mangfoldig by fører ikke alene til inkludering av alle beboerne.

– Å inkludere alle som bor her er det Rødt står for og det jeg vil jobbe hardt for, sier Rezaee. Han vil jobbe for å utjevne forskjellene i byen, spesielt forskjellen mellom rik og fattig.

Del på Facebook

– Kommunen bør prioritere minoriteter i jobbsammenheng. Om det står mellom en nordmann og en innvandrer i en ansettelsesprosess må kommunen ansette minoriteten. I en periode må dette gjøres, sier Rødt-politikeren.

– Slik får Oslo et samfunn som gjenspeiler befolkningen og slik får flere med en annen bakgrunn kommer seg i jobb.

Tilrettelegge arbeidsplasser

Ordførerkandidaten mener at kommunen må tilrettelegge arbeidsplassene bedre, slik at personer med en eller annen form for funksjonshemning får arbeide.

– Det er mange som er hindret fra å jobbe fordi arbeidsplassen ikke er tilrettelagt. Personer med funksjonshemning skal ikke ekskluderes fra arbeidslivet.

Ordførerkandidat Aud Kvalbein (KrF) mener det er store mangler i skolehelsetjenesten. Les saken her.

Øst i hjertet

Østkanten av byen er nær Rezaees hjerte, spesielt Bydel Sagene som han selv bor i.

– Bydelen er innflytternes bydel. En bydel full av ressurser, sier han, som er opptatt av forskjellene mellom øst og vest i byen

– Spesielt når det gjelder antall lærere, men viktigst er Aktivitetsskolen. Den må bli gratis! Det er altfor mye å betale 2400 kroner for at barna skal kunne få gå på Aktivitetsskolen. Når man i tillegg må legge ut for utflukter og annet på skolen, blir det fort altfor dyrt, til og med for dem med to lønninger, sier Rezaee.

Yngst i flokken

Ikke nok med at han er den eneste ordførerkandidaten med minoritetsbakgrunn. Rezaee er også den yngste. Med sine 50 år jubler han over at han «endelig er yngst»

– For en gangs skyld er jeg yngst, ler han, og legger til at det kan være en fordel.

Les om byrådslederkandidatene her.

– De yngre borgerne forstår meg, og de forstår hva jeg sier.

Og det kan jo være en fordel for Rezaee, når han setter som mål å gjenskape tillit blant folket i byen.

– I de siste ti årene har innvandrere, og spesielt muslimer, opplevd hets. Det er ikke slik vi vil ha det i Oslo. Vi sto alle sammen side om side etter terrorhandlingene, og det er slik vi vil ha det. Vi politikere må skape tillit blant folket, og vi må lære å stå side om side som osloborgere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.