Gå til sidens hovedinnhold

Ridderrennet styres fra Holtet

I over 40 år har Ridderrennet for funksjonshemmete vært arrangert på Beitostølen, og vil nok være kjent for mange. Men det som kanskje ikke så mange vet, er at hele arrangementet styres fra Holtet.

Holtet/Beitostølen: Jeg ble gjennom min mann, Yngve Hanisch som har advokatkontor her på Holtet, i sin tid kjent med Arild Sandsten fra Nordstrand som da var styreformann i Ridderrennets Venner. Hanfortalte om forskjellige funksjonshemmete og hva de klarer, og det fascinerte meg så sterkt at jeg bestemte meg for å bli delaktig, sier Diane Hanisch.

Resultatet ble at hun etter hvert fikk jobben som generalsekretær i Ridderrennets Venner, og fra sitt lille kontor i toppetasjen i Kongsveien 91 har hun hovedansvar for at omkring 500 funksjonshemmete får en flott uke på Beitostølen med Ridderrennet som høydepunkt.

Min tanke med dette arbeidet er at vi må få synliggjort både selve Ridderrennet og tilbud som ligger til rette for funksjonshemmete. Det er så store prestasjoner utøverne viser at vi som ikke har spesielle handikap, har mye å lære. Og de viser en vilje som det står respekt.

Ridderennet

Ridderuken som er denne uken, er den 44. i rekken. Erling Stordal hadde i sin tid ideen om et slikt arrangement, og det har bare ballet på seg.

Nå er det omkring 500 som er med, og selv om det arrangementsmessig stort sett går på skinner, er det mye som må passes på.

Da Nordstrands Blad var innom det lille kontoret på Holtet sist uke, var Diane Hanisch, som bor på Jomfrubråten, og Anka Flydal fra Ljan i avslutningsfasen før de skulle organisere transport for de mange til Beitostølen.

I og med vi har holdt på så lenge, går det meste på skinner, ja, nærmest profesjonelt, men det er ikke kommersielt, sier Hanisch. Og så har vi jo mange gode hjelpere. Det er 50 stykker som er med fra Ridderrennets Venner, 250 studenter fra idrettshøyskolene og Forsvaret stiller med 150. Men mange av utøverne er jo så gode at det er vanskelig å finne ledsagere til dem i konkurranse.

Lokale deltakere

Det er ikke mange fra vårt distrikt som er med i Ridderrennet, men en vil utmerke seg på flere måter. Blinde Magna Jensen fra Bjørndal skal ikke bare gå på ski og for første gang forsøke seg på skyting. Hun skal også ha bildeutstilling. Jeg tror jeg "ser" med mitt tredje øye, sier hun og forteller at hun ved en feiltakelseen gang havnet på en kunstutstilling. Her oppdaget hun at hun kunne sanse farger ved at hun fikk fornemmelse av kulde og varme, alt etter hvilke farger hun kjente på.

Nå stiller hun ut bilder på Beitostølen.

For en stund siden hadde Nordstrands Blad en sak om henne i forbindelse utstilling hun hadde på biblioteket på Holmlia.Det er mange måter funksjonshemmete viser at de har store kvalifikasjoner, og det er nettopp dette som inspirerer meg til å drive med Ridderrennet, sier Diane Hanisch. Mange ville ha stor glede av å ha kontakt med funksjonshemmete. Det gir mye glede og inspirasjon.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar