RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hestene er for lengst ute, og nå forsvinner det gamle ridehuset. Foto: Vidar Bakken
Hestene er for lengst ute, og nå forsvinner det gamle ridehuset. Foto: Vidar Bakken

Ridehuset rives

Med Høyres, Frps og Aps stemmer ble riving vedtatt i byutviklingskomiteen i rådhuset.

SKØYEN: Jeg synes det er trist at Byantikvarens anbefaling mot riving ikke kunne bli fulgt. Synes også det er trist at lokale politikere ikke blir hørt, sier bydelsutvalgsleder i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

I sin innstilling i saken sluttet bydelen seg i siste omgang til Byantikvarens innstilling som gikk imot riving.

Ullern bydel må nå definerehvilke betingelser og forutsetninger som må pålegges tiltakshaver i forbindelse med det planlagte nybygget. Adkomst, parkering, bruk med mere, slik at belastningen i strøket blir minst mulig. Her må vi være tydelige, sier Pedersen. På tomten hvor ridehuset ligger skal det komme et syv etasjers kontorbygg, som har medført sterke naboprotester.

Leder av byutviklingskomiteen i rådhuset, Ola Elvestuen (V), synes det er synd at Venstre og SV ble stående alene med sitt standpunkt.

Vi gikk inn for at huset skulle bevares. Dette er et av de tidlige funksjonalistiske byggene i Oslo. Her blir det nå borte en gård som har kulturhistorisk betydning, som kunne blitt brukt til noe helt annet. Skøyen er et knutepunkt, hvor det er oppført og blir oppført mange nye boliger. Samtidig finnes det ikke kulturtilbud i denne delen av byen. Ridehuset kunne for eksempel blitt gitt en funksjon med kulturaktiviteter, sier Elvestuen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere