Gå til sidens hovedinnhold

Rideshow for tusen

Med show, sketsjer og historie åpnet Alna Ridesenter på lørdag. Den lange veien har fått en ende og rideskolesenteret er endelig et faktum.

Alnaparken: Omtrent 300 mennesker hadde samlet seg denne lørdagen for å få med seg den offisielle åpningen av Alna Ridesenter. Søndagen fulgte på med enda et show hvor hele tusen mennesker møtte opp. Etter lange, kronglete veier, protester og mye om og men, kunne endelig en lykkelig Lene Kragh erklære det nye ridesenteret for åpnet. Og det med et stort show.
Vi måtte utvide tribunen ved å sette opp stoler og høyballer, forteller Ingrid de Paoli, som er markeds- og økonomiansvarlig.

Stor kapasitet

Kragh har drevet med hest så lenge hun kan huske, både hennes mor og morfar drev med hester. Hun startet på rideskole og har konkurrert i både sprang, dressur og kjøring. De siste årene hun har jobbet mest med kjøring.
Det har tatt mange år å få i stand det nye ridesenteret, og Kragh er veldig fornøyd med resultatet.
Litt startproblemer har det jo vært, men det har gått veldig bra, selv om det har vært litt kaotisk, sier hun. Kragh forteller at de ansatte som skulle jobbe med stall og PR ikke har rukket det på grunn av alle telefonene som har kommet inn den siste tiden. Det er knappe fire uker siden stallen åpnet og hestene flyttet inn.
Vi har kapasitet til å ta inn omtrent 500 elever, forteller Kragh.

Tjener på kurs

Det er kursene som gir hovedinntekten, i tillegg til arrangementer og salg av hester.
Vi er veldig glade for å ha kommet oss inn i stallen, men det gjenstår fortsatt noen småting, forteller de Paoli, og legger til at de skal få i gang en kafé i løpet av februar.
Der skal vi selge mat, kaffe, vafler og slike ting for en billig penge, sier hun.

Tonefull vei

Det har vært en tonefull vei, men vi har kommet i mål. Prosessen har vært lang, sier Alna bydelsutvalgs leder, Rolf Erik Johansen.
Ridesenteret ligger i et industriområdet og naboene har klaget mye, men Johansen tror at dette kommer til å gå bra.
Jeg har ikke sett hele senteret enda, men kjenner tegningen og synes det ser bra ut. Her har brukerne alt de trenger, sier han.
Det håper Kragh også. Hun mener beliggenheten til ridesenteret er bedre her enn det var på Trosterud, der det lå mellom blokker og boliger.
Men på Trosterud var det utrolig hyggelig! Jeg kommer til å savne miljøet der, alle var koselige og hadde ikke noe imot hestene, sier hun.
Kragh fikk både blomster og pokaler, og fra Natur videregående skole fikk hun en gyngestol.

Et nyttedyr

Åpningsshowet var også en stor suksess.
Dette har gått over all forventning! Jentene i showet er kjempeflinke, skryter en glad Lene Kragh. Omtrent 50 stykker deltok på showet.
Vi har trent i en uke, forteller Kragh.
Showet beskrev hestens historie som brukshest og som sportshest. Publikum fikk se hvordan bonden ploget jordet sitt og de så hvordan hesten ble brukt i krig. Ved hjelp fra frilansere ble det krig med både sverd og lanser.
Vi har alltid drevet med dette, i en mannsalder, og er stort sett fornøyd med dagen, sier Ola Olsrud fra frilanserne og forteller samtidig at det var Kragh som lærte dem å ri. Det har gjort at skuespillerne kan benytte hest i sine krigsoppvisninger.
Med kjerre og munnspill fikk publikum se hvordan europeerne dro til USA, i ekte cowboystil. Indianere dukket også opp.
Dessuten ble det en kort visning av araberhestene, hestene som var til salgs og sketsjer fra Hellerud Teaterverksted. Barna fikk treffe nissen på sin slede.
Til tross for mye forsinkelser presenterte Alna ridesenter et show for både store og små, med humor, action og historie.

Sportslig samarbeid

Visningen av hesten som sportsdyr lagde liv blant publikum. Mounted Games, også kalt Gymkhana, ga et spent publikum masse action. Grenen er et slags løp hvor hest og rytter utfører ulike leker. Sporten går på tid, så det går fort fremover.
Sprang og dressur ble fremført, og dressuren sto en av landets fremste dressurryttere for, nemlig Groruddalens Grethe Bergstrøm.
Kragh selv viste kjøring som sport, med firspann av fjordinger.

Parodi

Galopp og en parodi på den første ridetimen ble vist og til slutt hesten i eventyr.
Showet var kjempeflott og gjenspeiler hvordan det er på stallen. Inkluderene, mener de Paoli og legger til at det er Lene Kragh som har det kreative hodet.
Det er hun som står for regien. I mai vil det bli satt opp et nytt show.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto