RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges musikkhøgskole er staid mer populær studieplass
Norges musikkhøgskole er staid mer populær studieplass

Rift om plassene på Norges musikkhøgskole

Tallet på søkere er de høyeste som noen gang er registrert på Norges musikkhøgskole. Til sammen har 1630 søkt plass på Musikkhøgskolen for studieåret 2009/2010. Det er en økning på 80 % siden 2001.

934 søkte plass på bachelorstudiet studieåret 2009/2010 på Musikkhøgskolen. De konkurrerer om 80 studieplasser. 318 søkte opptak på masterstudiet. Til videreutdanning var det 378 søkere.

Økning

Tallet på søkere har økt jevnt siden 2001, da det var til sammen 909 søkere til Norges musikkhøgskole.

Mange søkere pr studieplass

Det er som vanlig studieretning for improvisert musikk/jazz som tiltrekker seg flest søkere per studieplass. Der er det 250 søkere til seks studieplasser noe som gir 42 søkere per studieplass.

Nye studietilbud

Fra studieåret 2009/2010 starter Norges musikkhøgskole i samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo en operautdanning som blir en del av bachelorstudiet. Et annet nytt studietilbud er videreutdanningstilbudet Live Electronics for musikere.

Mange utenlandske søkere

Musikkhøgskolen merker en tydelig økende interesse internasjonalt. I år var 56 % av de som ble tatt opp til mastergradsstudiet i utøving utenlandske søkere. For bachelorstudier og videreutdanning er økningen i søkertall først og fremst fra norske søkere.

Fornøyd studiesjef

Vi er godt fornøyd med den store søkningen til Norges musikkhøgskole. Dette viser at det er stadig økende interesse for vårt tilbud innen høgere musikkutdanning, men også at det er stadig tøffere konkurranse for å komme inn. For enkelte av våre studier er søkertallet pr studieplass nå svært høyt, og langt over det som er vanlig i norsk utdanning. Samtidig vet vi at vi utdanner for et stabilt og stadig voksende arbeidsmarked og vi har derfor meldt inn et behov for flere studieplasser til departementet, sier studiesjef Kjetil Solvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere