*Nettavisen* Nyheter.

Riksanlegg til Jordal

Vinnerutkastet til Jordals nye rullebrettpark er kåret. Arkitektstudent Karl Julius Claussen fra Nordstrand fra Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo vant konkurransen

JORDAL: Dersom Oslo kommune setter av midler til prosjektet, kan Gamle Oslo få Nord-Europas fineste skateområde. Fredag ble det klart hvordan det planlagte skateanlegget på Jordal skal bli seende ut. Arkitektstudenter fra hele landet har deltatt i konkurransen om utformingen av den nye parken, som skal plasseres på kortsiden av Jordal idrettsplass.
Juryen, bestående av fagpersoner fra arkitektbranjsen og kommunen, var godt fornøyd med de 23 innsendte forslagene, og valgte en uventet vri ved premiereingen av arbeidene.
Mens arkitektstudent Karl Julius Claussen fra Nordstrand fra Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo vant konkurransen med forslaget "Skate Valley" og fikk en pengepremie på 50.000 kroner, anbefaler juryen at andreplassbidraget "Tredeling" av Bertil Haugen (NTNU) realiseres. Bidraget er i utgangspunktet for stort, men kan ifølge juryen tilpasses arealene med enkle grep. Haugens utkast fremheves som "det skatemessig klart beste" og får ros for å reetablere den halvsirkelutformede avlsutningen av Jordal idrettsplass.

Uklar sponsing

Rullebrettparken skal realiseres som et samarbeid mellom mur- og betongbransjens organisasjon "byggutengrenser.no", Norsk organisasjon for rullebrettbrukere og Oslo kommune. Byråd Anette Wiig Bryn (FrP) har likevel sådd usikkerhet rundt finansieringen.
Det er ikke penger til dette i årets budsjett, uttalte Wiig Bryn nylig til Dagsavisen, og viste til at det allerede er satt av midler til en innehall på Voldsløkka. Selv om byråden er positiv til prosjektet, vil hun ikke love for mye.
Først må jeg finne ut hvor mye dette vil koste. Det vil i så fall ikke skje noe før neste års budsjett. Det er mange fine tiltak i byen, men vi har ikke råd til å sponse alle, sier Wiig Bryn. Representant for mur- og betongbransjen, Ole H. Krokstrand er likevel optimistisk på kommunens vegne.
Vi har vært i dialog med representanter fra kultur- og idrettsetaten som er svært begeistret for prosjektet, sa sivilingeniøren under prisutdelingen fredag.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.