RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er det opp til departementet om de vil stadfeste bystyrets vedtak om kunstisbane på driving rangen eller avvise vedtaket.
Nå er det opp til departementet om de vil stadfeste bystyrets vedtak om kunstisbane på driving rangen eller avvise vedtaket. Foto: Foto: Arkiv

Riksantikvaren sier fortsatt nei

Riksantikvaren er den siste som avgir høringsuttalelse til Miljøverndepartementet, før den endelige avgjørelsen om kunstisbane på Bogstad faller.

BOGSTAD: Riksantikvaren konkluderer med at reguleringsplanen for en del av Bogstad golfbane kommer i konflikt med ivaretakelsen av det helhetlige kulturmiljøet omkring Bogstad gård som er av nasjonal verdi og som derfor er fredningsverdig.

Dermed opprettholder Riksantikvaren innsigelsen som tidligere har kommet. Det kan synes som Fylkesmannen og Riksantikvaren med dette også tolker markaloven forskjellig, når Riksantikvaren mener at formålet idrett og bevaring av kulturmiljø og kulturminner i dette tilfellet er uforenlige.

Riksantikvaren bruker mest plass på eget skjønn med sin vurdering av lyd, lys og trafikkforhold som blir betegnet som svært forstyrrende, både for nærmiljøet og på avstand. Dette reagerer planleggere av kunstisbanen på.

SE SAK OM DETTE: Callander: – Ikke overrasket

Naboaksjonen er på sin side naturlig nok tilfreds med Riksantikvarens uttalelse og betoning av fredningsperspektivet.

SE SAK OM NABOAKSJONEN: Torkildsen: – Går i rette med Fylkesmannen

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere